På en skala 1-10

Hur fel är det att äta påsklunch?
Normal människa: 1
Jag: 10

Fast vem vill vara normal?
I vissa fall kanske man vill det ändå.

But when I'm alone, no one hears me cry

Vilken dag det är, hur den än är, tumblr verkar ju ha allt. Att jag inte stött på denna sida förut. I'm in love, kind of.
 
Glad påsk på er förresten!
Ska bli så underbart att fara iväg från allt, speciellt när det är med denna fina flicka!♥
Åker imorgon till Kåbdalis, men jag sover över hos Henny idag. Haha mormor klagar på att jag har vänner för långt bort. Hon föreslog att jag skulle skaffa några i stan. Jo tjena, vilken tid lever hon i? Framtiden eller? Kan man bara skaffa vänner hit och dit? Fast jag skulle inte för alla pengar i världen byta mina fina, men utspridda vänner mot några andra. Aldrig! 
Sunderbyn, gammelstan, mjölkudden, björxsgatan, måttsund, norrfjärden, öjebyn, piteå, göreborg, gotland...ja och förlåt att jag har glömt var några bor, men vet ni? Jag gillar att resa och fram för allt, jag gillar er så det spelar ingen roll att min mormor tycker ni bor knasigt till. Dock hade det ju inte gjort någonting om man bara hade kunnat knalla över lite då och då...
 
 
Hoy te diga es mejor que huir

I know I should know better

Utan rätt kanal sitter jag nu här med datorn och lyssnar på Radiosporten för att hålla koll på hur det går för Luleå (blev 3-1 nyss!!!) . Det är ju det enda laget vi har kvar eftersom Northland åkte ut igår.
 
Efter en lång ****** fredag bjuder jag på lite olika bilder (mobilbilder, 0,2 mpx) för att inte bli allt för negativ. 
Söta påskblommor i mormors fönster                                                                                   
Mitt egyptiska hibsikuste som jag drack imorse                                                          
J.A.G..M.Å.S.T.E..H.A!!                            
 
 
Still I can't let you be,
Most nights I hardly sleep.
 

Even though you're able to run, you can't run away from everything

En tanke: Har mina föräldrar lärt sig att lyssna på svar? Vet de vad svenska är? Hur svårt kan det vara att förstå att "vad är det" inte är samma sak som "kom in" när man knackar på dörren?!
 
Träffade min finaste Emma efter skolan igår. Strosade runt på stan och min framgångsrika vän delade ut sådär cirka femton CV:n. Träffade även världens finaste Izza och Hanna innan vi satt oss på Waynes och hade det mysigt. Åh, fina vän! Blev även att jag spenderade natten hos henne och det var bara sådär allmänt bra som det brukar.
 
Ska och se Northland (eller Lule Basket som jag föredrar) ikväll och vad som händer imorgon är fortfarande en olöst gåta. Måste väl kämpa mig till stallet, men jag orkar inte tänka på det nu. Vill inte förstöra resten av dagen. Annars har jag roliga saker att se frammemot. Påskafton blir väl helt okej  för jag ska i alla fall köpa fågelklänningen jag lade undan idag. På söndag bär det av mot Kåbdalis med Henny och gud vad roligt det ska bli!
 
 
två gamla bilder på mig och fina Sofia som jag saknar allt för mycket
 
Varför är saker man borde göra,
som man gör,
så himla svåra att acceptera?.

And though I can't understand why this happened

 I know that I will when I look back someday

 

Uppdatering 2015: Tiggervarning ätstörningar!

Egentligen vet jag inte vad jag ska skriva för det finns för mycket. Formulering är inte min starka sida, men det är betydligt lättare i text än annars och eftersom att det är som det är nu, måste jag få skriva av mig. Få lite struktur på något sätt. Det kändes som en enorm lättnad när jag äntligen tog mod till mig, fattade beslutet och lättade mitt hjärta... Jag har aldrig någonsin pratat så rakt ut om detta med någon i verkligheten och jag trodde aldrig att det skulle vara så krävande och påfrestande, men äntligen är jag inte ensam att bära på detta, eller vad man nu ska säga. 

Nu har jag fått en remiss till ätstörningsenheten och hoppas att jag har hamnat på rätt väg....

 

 

Jag tänkte att bara för att jag började äta mer så skulle allt försvinna. Jag trodde på allvar att det var så och att jag för första gången talade sanning om allt det här när jag sa att "det var gamla tider". Nu förstår jag att det man en gång har haft kunskap om det kan man bara inte glömma. Jag vet vad som är nyttigt. Jag vet vad som finns i det och det. Jag vet vad jag borde äta. Jag vet att jag äter för mycket om jag äter si och så. Jag kommer alltid att veta även fast jag inte följer "den gyllene regeln". Jag äter, låtsas som ingenting, försöker förtränga. Ibland fungerar det, men så fort jag får betänketid vet jag att jag har gjort fel. Jag mår dåligt efter varje måltid. Jag borde inte ha ätit det eller det. Jag borde inte ha ätit så mycket. Jag borde inte ha ätit alls! Det är ett misslyckande alltihop. 

 

Jag önskar att jag orkade hålla på som förut - träning dag ut och dag in, exakt matkontroll, ha humöret uppe och alltid göra det där lilla extra, alltid. Jag kan inte säga att jag tycker det var ett dåligt beteende utan att jag ljuger. Visst, om någon i min närhet hade hållit på så hade jag blivit galen, frustrerad och gjort allt för att denne skulle sluta, men det är okej för mig. För mig är det inte dåligt att inte äta något på hela dagen, hålla på att svimma för att jag tränar för hårt. Det är bevis på motsatts till misslyckande. Förmodligen är det lika svårt för andra att förstå hur jag tänker som jag har att förstå de som äter, tränar och lever bara för att, utan att tänka liksom.   

 

Jag har inte den orken längre att vara som förut. Jag börjar skriva upp strikt varje sak jag stoppar i mig, tränar hårdare och mer, men då kommer känslorna från förr tillbaka. Då kommer ångesten lika fort för jag vill inte minnas den där tunga tiden, jag vill inte vara där igen, jag orkar det inte. När den dagen kommer kollapsar mitt strikta schema och jag känner mig misslyckad - igen. Det var faktiskt ganska bra ungefär två månader efter jag hade slutat gå till BUP. Efter de där två månaderna har jag ständigt hållit på så här. Försökt komma tillbaka till "den jag var då", misslyckats, självförtroende på 7, försökt, misslyckats, självförtroende på 6 och så vidare.

 

Det är med delade tankar och åsikter jag talar om detta. Jag vet att det är bra att jag inte kan vara som förr - men jag var ju faktiskt duktig. Jag vet att det var jobbigt - men det är väl jobbigare nu? Jag vet att det egentligen inte var hälsosamt - men egentligen var jag var ju nyttig!

 

Varje gång jag äter lite eller ännu bättre - ingenting alls - är det en lyckad dag. Det spelar ingen roll att jag får ligga och vrida mig i sängen några timmar för att magen krampar och skriker efter hunger, bara jag inte förgiftar mig själv ännu mer med det där som kallas mat så är det lugnt. Det skapar inga ångestattacker för det är ingenting jag känner igen. Jag kände aldrig så där förut, då var jag van.

 

Att träna däremot, det väcker gamla minnen. Jag hatar träning av alla dess slag. Det ska jag inte göra, jag ska ju vara den vältränade tjejen, hon som kommer först, hon som orkar mest. Nu orkar jag ingenting. Jag vet inte vad som skrämmer mig mest, att se det försämrade resultatet eller att jag inte kommer kunna kontrollera mig själv om jag börjar träna. Jag tränar visserligen idag, men jag kan inte ge allt. Så fort dagen med träning inplanerad kommer får jag svårt att andas, ont i bröstet och gråten i halsen. Jag vill inte träna, jag vill inte. När jag tränade förut var det alltid mycket, mer, mest. Fast mest var inte nog, jag kunde alltid ha gjort lite mer, jag var aldrig nöjd. Det var fruktansvärt att hela tiden känna så och jag vill helst slippa det. Visst kan jag träna idag som att fara ut och springa eller köra ett styrkepass, men det är helt utan glädje och med skam för att jag har varit så dålig. Jag kan inte träna så hårt att jag spyr för jag vågar inte. Jag vågar inte göra tio upphopp för det kommer inte bli tio. Gör jag tio är det inte nog. Gör jag femton är inte heller det tillräckligt. Det måste vara mer, mycket mer - det klarade jag ju förut. Jag vågar inte springa fem kilometer med klockan för jag kommer inte springa på tjugo minuter. Fast om jag inte tvingar mig själv att spurta den sista kilometern så att jag får blodsmak i munnen då har jag ju inget bevis på att jag är långsammare än förr. Efter ett sådant "träningspass" kan man ju inte vara annat än missnöjd trots allt för jag har inte glömt mitt motto: om man inte tränar tills man inte kan träna något mer är det värdelös träning. Hur jag än vrider och vänder på det blir det fel. Jag misslyckas ännu en gång, men det är faktiskt något den där misslyckade, hemska känslan är bättre än och det är ångestattackerna. Jag kan inte ens beskriva hur det känns att få en sådan känsla bara för att man ska träna, göra sin kropp en tjänst liksom

 

Jag vaknar upp varje morgon och tänker igenom vad dagen kommer innehålla. Är det en träningsfri dag eller bara rolig träning – ja det finns faktiskt en träning som jag, just nu i alla fall, kan genomföra med glädje och helt utan ångest: målvaktsträningen – då kan jag verkligen vara överdrivet glad. Det är en lycka som inte går att beskriva när jag kan göra någonting som jag kan slippa oroa mig över. Dock finns det ju de där mörka dagarna där annan träning finns inplanerad i kalendern. Det blir ett tryck över bröstkorgen och det minsta lilla kan få mig att vilja gråta för det enda jag har i tanken är hur jag ska överleva träningen, hur jag ska överleva ångesten. När jag har avslutat ett träningspass får jag inte längre den där sköna känslan man har fått efter att man har tränat. Den enda jag känner är en lättnad för att ångesten är över – för den här gången. Fast självklart finns den kvar, ångesten efter ett dåligt träningspass, efter ett pass som inte var till någon nytta.

 

Endast en tanke på att åka till stallet kan vända hela mig upp-och-ned. Jag åker helst av allt dit så sällan som möjligt, men dagen då jag åker dit kommer ju alltid. Bara genom att öppna stalldörren och känna den välbekanta lukten, som jag förut älskade, får mig att vilja krypa ihop i ett mörkt rum och stanna där tills allt är över. Jag vill inte känna vid allt det där, jag vill verkligen inte. Det spelar ingen roll längre att varje stallbesök är ett misslyckande, ett tecken på svaghet, bara jag kommer därifrån så fort som möjligt. Jag kommer hursomhelst inte kunna göra något som duger, något som är tillräckligt.

 

Visst om jag duger som jag är, vad jag än gör eller hur jag ser ut enligt andra, men jag vill själv känna att jag gör det. Jag måste försöka att bestiga det där berget, fälla barriären och få bort det som är inom mig. Inget syns utåt och det är väl i-och-för-sig bekvämt, men det gnager på insidan. Det gör ont. För att slippa slösa all onödig energi på något som är så oerhört onödigt måste jag göra något. Det är väl bara att sluta tänka så då? Är det inte så enkelt? Nä, det är inte så bara och det är definitivt inte enkelt. Kunskapen, såren och minnena försviner inte bara sådär.

 

Jag skäms för mig själv, för den jag har blivit och för den jag är. Jag önskar att jag inte var så svag. Jag önskar att jag kunde träna, träna, träna och ha kontroll, kontroll, kontroll. Jag önskar att jag var där jag en gång var, men samtidigt inte. Det är verkligen svårt att förklara, men det är som två olika viljor. Jag vet att det är rätt att inte äta, men samtidigt vet jag att det är något man ska göra. Dagar där jag lyckas hålla mig till xkalorier (uppdatering 2015: hur fan kunde jag vara så dum att skriva ut siffror?!) och lite träning som förbränner det är helt okej, men det är ju fortfarande x kalorier för mycket, egentligen. Fast jag funderar också vad jag håller på med, jag är ju en idiot, äta är ju en del av vår natur och vissa skulle göra vad som helst för att ha möjligheten att bli mätt varje dag. Jag är förbannad på mig själv för att psykologerna på BUP lyckades lura mig att ändra på mig, men jag är även väldigt tacksam att något ändrades innan det gick ännu längre.

 

Alltihop är en stor sörja och jag vet inte vad som är normalt. Jag inbillar mig att alla tänker på det här viset, men jag anar att jag har lite fel i den frågan. Fast vad vet jag? Min verklighetsuppfattning har fått sig en riktig törn. Jag vet inte längre hur det är att leva utan dessa tankar kring mat och träning, men jag vill gärna veta hur det är!

 

 

(Ni nehöver ju inte tänka på ihopklippet. Fokuset är på citaten)

 

 

Och jag blir frustrerad över att detta

går så lätt att skriva om medan 

skoluppgifterna tar mig flera år.

 

You don't know were I've been

Det är helt sjukt vad somliga saker berör! Och det är helt sjukt vad jag ska bli berörd på fel platser (förlåt så mycket svenskaguden för att jag börjar en mening med "och")! På bussen, i bilen med min typ känslorädda pappa, klassrummet... Varför inte bara släppa ut tårarna på kvällen, ensam i sitt mörka rum? Nä, tydligen ska hela mitt känsloregister få utbrott just på fel platser. Man skulle ju inte undra lite varför någon helt plötsligt börjar gråta på bussen, nä inte alls. Eller vad sägs om i klassrummet, mitt under en redovisning? Wihoo, toppen! Men så jävla klockrent alltså (förlåt igen svenskaguden för att jag börjar min mening med "men", och förlåt för att jag svär).
 
Annars hade vi Aerobic på idrotten idag som var grymt roligt - trots att jag suger på att dansa. Ikväll är det målvaktsträning och hela dagen kommer bara bli så perfekt. Man ska ta vara på de underbara stunderna.
 
Bara för att jag hittade världens fulaste bild (finns många på den listan...)
 
 

What I do know is how I've

changed my life forever

I know I should  know better

 
 

After all this has passed I still will remain

 
 
After I've cried my last,
there'll be beauty from pain

I'm stuck in this fucking run

Tack.
En bra dag.
Glad.
Lättad.
Kanske lite nöjd.
Eller något.
Förstår inte varför man tvekar inför vissa beslut.
Mår bra.
Inget kan beskriva min känsla nu bättre än denna smiley
 
:')
 
 
 
 
I'm so sorry for all that I've done,
I'm so sorry for what I've become.
I'm so sorry, so sorry for wasting your time,
I can't hold it back 'cuz I'm losing my mind.

Cuando estás cerca, es difícil respirar

"Es algo más, algo que me llena." Det är något mer, något som fyller mig.
 
Ja, det är verkligen något mer. Jag är så farcinerad av musikens enorma makt att jag säkert tröttar ut er, men jag hittar liksom ingen logik i det. Varför musik? Vad är det som är så speciellt? Vad är det som är så speciellt att jag nästa har fyra hela A-4sidor med fina citat från fina låtar?
 
Om det är så att "duet" i rubriken (= När du är nära är det svårt att andas) är musiken så passar det väldigt bra med tanke på vad jag känner. Ibland kommer den där fina frasen, den fina melodin, något igenkännande eller vad det nu kan vara som gör att man bara tappar andan. Fast självklart kan det där "duet" var något annat/någon annan också.
 


 
 
Varför  just musik liksom?
Nu fick ni allt något att fundera på
medan jag har det bäst i Måttsund.
 
 

Varning för förvirring

¡Hola mis amigos!

Det var ett tag sedan känns det som, fast jag har egentligen ingen koll alls. Har ingen koll på någonting nu för tiden. Nu är det i alla fall helg, det vet jag och det blir väl sådär bra som det brukar bli. Dock hade det varit roligt att hälsa på Tilda idag med alla mina sunderbyvänner som jag träffar alltför sällan, men man kan inte få allt. Hann i alla fall se Izza idag och två andra fina vänner vid namn Elina och Johanna, säga hej, ge en kram och säga hejdå. Ja, det är tragiskt att man inte går i samma byggnad ens för vi träffas nästan aldrig sådär spontant. Varje gång jag ser någon av alla fina på bussen så gör det typ min dag. För underbara liksom! Det kan ju inte bli bättre om man dessutom träffas på världens bästa plats heller (alltså bussen). Hursomhelst är det skönt att ha alla underbara vänner för det måste ju vara det bästa påhittet någonsin!
Tack och lov att jag även har vänner som jag faktiskt kan träffa på skoltid. Imorgon blir det att umgås med tre fina i Måttsund (och vi får hitta något som symboliserar Emma, den stackaren som åker från sjukhus till sjukhus typ). Jag ska lära dem att baka min berömda tårta som jag bjöd dem på när jag fyllde år också ska vi faktiskt ta och plugga. Snart är rapporten om sociala konstruktioner klar och då är det bara att förbereda redovisningen som måste bli ganska väldigt bra.
Herregud vad jag skriver, men när jag ändå är igång att skriva om allt mellan himmel och jord kan jag berätta hur förbannad jag är på mig själv (mer än vanligt alltså). I slutet av träningen igår, som gick riktigt bra, halkade jag och vred hela höften - den som redan har ont. Kul kul. Kul att jag pratar om den som en person. Jag gör typ allt till egna individer..."nu är jag och analysen kompisar igen", "höften har ont", "stolen blir ledsen"............ja....

Ett inlägg av detta ostrukturerade slag måste väl innehålla lite bilder i ostrukturerad form antar ja
 
 
Det mest osammanhängande jag har gjort,
men det är väl lite så jag är just nu. 
Det finns inte så mycket vettigt i min skalle.
 
 

"The age is just a number"

Vad är det för ett idiotiskt påhitt att bara för att man har levt ett visst antal år på jorden ska man kategoriseras som "vuxen"?! Man blir myndig och få göra en massvis med saker, sköta sakerna själv och förväntas växa upp över en natt. Kan man inte få bestämma själv när man ska byta sida från barn till vuxen? Eller varför finns det inget mittemellan? Ett gränsland på några år där man får välja vilket år man ska hoppa över till den andra sidan. 
 
Bara för att man har fyllt 18 behöver det inte betyda att man har vuxit upp (se bara på mig liksom!). Åldern är ingenting egentligen, bara en slags symbol, typ. En komihågsak för att veta hur länge man egentligen har levt. Inte handlar det om ens mognad eller överhuvudtaget om ens inre. It's just a fucking number!!!
 
Längta inte tills ni fyller 18.

Nya tag

Nu ska vi se om jag lyckas men det ska inte bli mycket dator nu när det finns så mycket annat man måste ha tid till (tiden går ju så fort när man klickar sig hit och dit...), men jag ska försöka uppdatera så fort jag har någon tid eller något vettigt att säga. Som nu till exempel sitter idrottsteorin som en smäck (hoppas jag) och alla måsten idag är avklarade så därför bjuds ni på en liten uppdatering. Kan även nämna att min bästa pappa fyller år idag, kusinen igår och hunden i förrgår. Igår hade jag det väldigt bra med plugg i Norrfjärden med Henny och Anna och i lördags en välbehövlig filmkväll med Sunderbymänniskor (tack Izza för att du alltid tar tag i det). Om någon ville veta något mer ur mitt extremt intressanta liv så har jag träning om en halvtimme.

I fredags gjorde jag och Rebecca vårt och Emmas projektarbete (svenska och sociologi) och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser hur Rebecca skriver...
 
 
 
Cause it's beautiful people like you,
who get whatever they wantand it's beautiful
people like you, who suck the life right outta
my heartand it's beautiful people like you,
who make me cry'cause nobody else
could be nearly as cruel as youSabes que el mundo es chiquito para tanto amor

Nu är dagens att-göra-lista avbockad - allt utom att blogga. Det står där på listan för att jag känner mig lite skyldig till det, men faktiskt även för att jag vill det. Livet rullar på med skola, läxor, genrep och konsert, fotboll och träningsmatch imorn, för få besök hos Bonita min fina och alldeles för mycket tankar. Och musik såklart! Jag har alltid gillat musik men det förvånar mig fortfarande hur mycket den kan göra med en. Somliga låtar får en verkligen att märka att någonting händer innuti en. En sådan speciell låt har jag ännu en gång funnit. Ännu en gång av La quinta Estación.
 
Annat som man (i alla fall jag) påverkas av är andra saker man kan relatera till som till exempel böcker, filmer/tv/serier och, kanske mest lättåtkomligt: tankar och känslor formade i ord. Man blir typ lite överrumplad när man inser att någon annan (helt okänd) har skrivit de saker man själv inte visste att man tänkte. Eller man kanske visste vad man tänkte, men inte kunde peka ut exakt vad eller på vilket sätt. Ju mer tänkar och känslor, och allt vad abstrakta ting heter, som man får sätta ord på blir så mycket lättare att hantera. I alla fall generellt sett.
 
 
 
Porque ahora sé que seguir viviendo no es pasar las hojas de un calendario, sino entender que cada hoja de ese calendario es única e irrepetible.
 
 

 
Es cierto que no miento
es cierto, muy muy cierto

Tumblr

Min tumblr- och Reply 1997galna vän har på något konstigt sätt fått mig att skaffa tumblr och, hör och häpna, vi är ju typ som gjorda för varandra! Jag ska försöka att inte lägga upp för många fina saker därifrån, men allt är ju jag liksom. Dessutom håller jag på att snö in i allt som har med spanska att göra. Jag faller typ från verkligheten mer och mer för varje dag som går.
 
Det är verkligen som att ta ut känslorna
och tankarna och sätta ord på dem.

Hurghadamorgon Hemresa Stockholmskväll

1:a mars
I vetenskapen om att det inte skulle bli mat på länge och att det var den sista frukosten på Grand Seas blev det en hel del som vi åt i den varma solen.
Med dessa gjorde vi flera akttiviteter på hotellet. Bland annat en latindanslektion och volleyboll.
Vi sade hejdå till värmen och begav oss mot vårt kalla hemland
Denna fjällbild togs två minuter efter föregående vattenbild...
Avslutade flygresan med en tur över Stockholm i sin kvällsskrud.
 
Hoppas ni har orkat kolla på några bilder
från min och Emmas fantastiska resa!
Vet att det alltid är roligast för en själv att
titta på sådant här, men det är väl bra om
jag kan glädja mig och Emma haha!
(Måste tillägga att jag ju inte var hemma
när vi kom till Stockholm. Åkte buss från
21.45-06.00 till Umeå. 07.30-12.00 åkte
jag en annan buss till Luleå. Sedan var
jag hemma ) 
 

Båt Fiskar Koraller

 
27:e februari
Vi åkte på en snorklingsutflykt till Giftun Island. Här är en karta på fiskar vi kunde få se.
Duktig som jag är lyckades jag dra sönder mitt eget cyklop precis innan vi skulle hoppa i vattnet. Som tur var fanns det en på båten som jag kunde låna.
Jag hoppas ni ser att den färgglada saken till höger är en fisk. Pappa frågade om det var Emma...
Vi fick mumsig lunch på båten. Medan vi satt där såg vi något häftigt. Två gånger!
Nä, det var inte flaggan. Den såg vi hela tiden.
Vi såg små delfiner! Eller små och små, men det var i alla fall först två delfiner, sedan tre.
Giftun Island. En dryg timmes "fritid" på den jättelika sandön
Efter utflykten gav vi oss iväg till Senzo mall igen där vi hittade ett rätt så billigt fik. Köpte en mellan Chai-Latte för 18 kr och det var inte en mellan, den var gigantisk!
 
Jag älskar verkligen månskenet!
Det är som något mystiskt över det hela

Öken Kameler Stjärnhimmel

28:e februari
 
Efter sol på stranden begav vi oss på jeepsafari.
Blev bjudna på underbart hibiskuste (som jag köpte med mig hem från flygplatsen)
För att skydda huvudet mot solen när den sken och för att värma när det blev kallt. Jag var ganska ball va?
Åkte igenom ett så otroligt vackert landskap och stannade på två fotostopp (synd bara att man inte är proffsfotograf så man kan fånga det underbara på bild)
Vi fick av någon anledning klättra upp på bilen haha.
Andra fotostoppet - ett berg. Emma är i full fart på väg upp.
Besökte en beduinby och fick alldels för mycket intressant berättat för att  kunna komma ihåg allt man vill.
Kärleksparet ville gosa mest hela tiden, hihi.
Vi fick rida de fina djuren. Lite läskigt var det när de skulle lägga sig ned sedan
Min var en riktig gosegris. Dock lite besviken över att jag inte hade något ätbart.
Även här blev vi bjudna på mat. Bland annat en gudomlig röra av äggplandor (aubergine).
Sista stoppet blev mitt ute i den östra öken där vi såg den vackra stjärnhimmelen.
 
Kom hem trötta, men ack så glada.
Och nöjda!

Lagomt som är så lagomt

Igenting kan någonsinn vara lagomt i min värld. Jag vill ha ett lagomt liv, inte för mycket och inte för lite. Lagomt helt enkelt. Problemet är det att jag kan inte hålla vågskålarna jämna. Det gäller verkligen allting. Det är allt eller inget som gäller för mig. Först tränar jag ingenting (typ en eller två gånger på en vecka) och sedan  tränar jag tre pass inom 24 timmar ochsedan tre till fyra pass till den veckan. Eftersom kroppen tar en del stryk blir någon del överansträngd också blir det att inte träna igen. Alltså såhär kan jag hålla på. Förstå vilken onödig träning om jag tränar sönder mig och sedan inte tränar på en vecka.
 
Ibland rider jag långa och/eller hårda pass fem gånger i veckan och efter det får Bonita stå i nästan en vecka och bli riden kanske (max) två gånger i veckan. Samma sak är det med plugget. Jag pluggar ihjäl mig och sedan orkar jag inte på lektionerna. Då får jag ju göra allt det hemma också är den onda cirkeln igång.
 
Slutsatserna av detta är att jag helt enkelt är en idiot. Regelbundenheten som är A och O gällande det mesta har jag tydligen helt och hållet missat. Eller den finns ju där, kunskapen, men den tränger ju liksom inte fram. En idiot för att jag gör såhär. En idiot för allt annat jag gör. En idiot för att jag inte kan träna för min egen skull. Man tränar ju för att bli bra, eller hur? Man tränar för att man ska må bra, för att bli bättre. Det gör inte jag. Jag kan inte tänka att "nu ska jag träna för att göra mig själv en tjänst" (bara när det gäller att bli bättre, starkare, snabbare). Som ett jävla bekräftelsebarn vill jag att någon ska veta att jag har tränat. Att någon annan ska säga att jag har varit duktig, så jag själv kan tro på det. Annars skulle jag ha kunnat gjort lite bättre, lite mer. Därför tränade jag så mycket när vi lämnade in träningsdagböcker till vår fotbollstränare. Jag tänkte att om jag tränar mycket, mer, mest så kommer jag att få spela. Om jag verkligen ger allt och lite till så måste han ju sätta mig på planen, han ser ju att jag tränar. Fast trots att jag tränade dubbelt så mycket som vi skulle, var först varje gång vi sprang intervaller, körde extra på sidan om när vi hade vila under träningarna och var på exakt alla träningar så blev jag inte ens uttagen till match. Jag är jävligt dålig på fotboll, men jag var inte dålig då. Jag är inte vältränad, men jag var extremt vältränad då. Jag vet inte varför jag får spela matcher nu och inte då (eller jo förresten, när motståndarna gjorde 4-0 med en kvart kvar, då fick jag hoppa in). En sak är i alla fall säker, den extrema träningen gjorde massvis med nytta för mig, egentligen, men när tränaren inte uppmärksammade den kändes det bara meningslöst.
 
Det var 2-3 år sedan och nu känner jag mig revanschsugen i och med den kommande träningsdagboken som vi ska gör på idrotten.  Tränar jag rätt och  får bra resultat på milen är det inte fördjäves. Jag kan ju inte bli bänkad precis, men jag kanske kan få ett högre betyg.
 
 
Jag spårar som vanligt men:
Training for the win!

Sueños rotos

För ett tag sedan hittade jag tjusningen med det spanska språket och dessutom musiken. Jag hittade ett band som hade många bra låtar som jag hittade fler och fler av. Jag började till och med fundera på att när/om jag åker till Spanien (som jag vill) så skulle det vara roligt att gå på deras konsert. Idag tänkte jag läsa lite mer om dem bara för skojs skull och när man inte ska ha informationen till något viktigt (typ skolarbete) så väljer man ju kanske Wikipedia. Bara för att jag vill lära mig spanska passade jag på att träna lite genom att gå in på spanska Wikipedia, men tror ni inte att det första jag läser är "La quinta estación fue un grupo". Alltså de var en grupp. Längre ned stod det även mer om deras separation...
 
Jag känner verkligen att en av deras låttitlar passar:
Sueños rotos, Krossade drömmar

Kidnappning Månsken Show time

25:e februari var vi och handlade på Sheraton road i många timmar, trodde att vi skulle blir kidnappad och höll inte på att hitta tillbaks dit vi skulle.
 
26:e februari
Var och handlade i Down Town och kom hem vid två. Sedan minns jag inte alls vad vi gjorde innan kvällen kom. Inte har jag några bilder heller.
 
Det blev inte så mycket bilder dessa två dagar.
Jag har ingen aning om hur det kom sig att det inte
blev några alls på måndagen.

Sol Sand Shopping

24:e februari
Åkte taxi tll Senzo Mall och gjorde av med lite pengar. Bland annat en rosig kudde
 
Ännu en fin dag med min fina vän
 

Puedes hacer que lo negro se vuelva color

Varför är allt så rätt? Allt är så rätt, men man vet att det är så fel. Det är inte rätt någonstans om man ska vara altruistisk. Varför är det så svårt att acceptera att man har fel? Att det inte kommer gå som man vill. Hur kan man ens tänka tanken att det borde vara på det sättet? Hur kan man vara en sådan egoist?
 
Att något som är rätt enligt mig kan vara så fel är inte lätt att förstå. Hur man ska bära sig åt för att acceptera det är inte precis lättare...Ojojoj i-landsproblem. Fast de är inte mindre störande bara för att de är mindre viktiga. Jag menar, håller man dem för sig själv drabbas ju ingen annan.
 
 
Heartache doesn't last forever, I'll say I'm fine 

Solskensfrukost Eftermiddagsträning Kvällsfotografering

23:e februari
Första frukosten. Till min glädje fann jag att det fanns havregryn!
Finaste Emma 
Vi sprang på Egyptens gator innan vi styrketränade och svettade ner balkongen på rummet.
Katten var törstig...
 
Jag visste inte riktigt vilka jag skulle ta...
 

It feels like I'm constantly playing a game that I'm destined to lose

Nu när jag tänker efter var det ett rätt så dåligt allternativ att göra bildinlägg från Egypten. Det blir väldigt tråkigt så jag hade velat gjort på ett annat sätt, men nu orkar jag inte göra om. Ni får stå ut med att det kommer inlägg med bilder sdom ni redan har sett sedan...
 
Jag har jättemycket att säga idag ska jag be och få tala om. Vet inte riktigt vad egentligen men jag måste få skriva. Jag bore ha lagt mig för typ två timmar sedan, efter att jag hade duschat efter den iskalla träningen. Jo ni, vi tränade ute idag. Förstår ni hur kallt det var?! Springa i -16 grader är inte toppen. Speciellt inte för mina luftrör som säger emot så fort de får andas in lite för kall luft.
 
En sak til jag borde ha gjort är att räkna matte. Vi hade det första provet idag som var ganska lätt, men det andra, som är på torsdag, är så mycket svårare så jag måste verkligen plugga och vara bombsäker för att ens ha en chans. Jag tar igen det imorn för nu är jag i alla fall klar med Egyptenbilderna. Har även hittat ännu mer spansk musik och hittat ännu fler fina rader i de gamla som jag inte hade sett tidigare. Åh, musik är verkligen inte bra när den är så bra. Den påverkar en så mycket typ. Att lite plingplong och lala kan få hela ens kropp att fyllas utav glädje.
 
Jag har kommit fram till att jag har hjärnbrist. Ja, alltså inte järnbrist utan hjärnbrist. Fast jag kan ändå inte ha det för jag tänker alldeles för mycket. Eller jag kanske inte ens tänker, jag bara...ja, någonting. Jag vill så gärna sätta vingar på alla mina stenar och låta dem flyga iväg. Så att de försvinner. Så att ingen behöver veta liksom, men det är svårare än vad jag trodde. Det tar onödigt mycket energi som jag behöver till annat. Jag måste sluta tänka och fokusera. Kom igen nu! bött itt iss värry hard när hjärta och hjärna inte vill samarbeta.
 
Bjuder på denna fina. Te doy mi corazon, Jag ger dig mitt hjärta.
 
 
 
Quiero decirte que no hay nadie más
 que no puedo dejar de pensar
y en ti es todo lo que pienso
 
 

Stockholm, Luften, Hurghada

1200 bilder blev till 770. Ni måste förstå att det var riktigt svårt! Ännu svårare blir det ju att lägga upp dem här. Jag pratar alltså om bilderna från Egypten. De flesta är väl säkert ganska långtråkiga att titta på, men några kanske är lite roliga. Jag har väldigt svårt att bestämma mig för ingen av dem som är kvar är riktigt dåliga, men ingen är heller riktigt bra. De är liksom medel. Alltså svårt att sortera.
 
Vad jag ville komma mad detta babbel är att jag lägger upp flera inlägg med lite bilder och kanske lite text. För en sak är säkert, det blev mycket bilder!
 
21/22 februari i Stockholm
Inte den varmaste natten jag har varit med om precis...
Vi hade lite frukostknytkalas från olika caféer
Glad när vi äntligen satt på planet
Ännu gladare när vi såg rummet. Varsin gigantisk säng!
Hela vecka har jag fått borsta tänderna med min blommiga tandborste
 
Våra två första, inte så händelserika ,dagar.

På svensk mark

Nu sitter jag på nussen till Umeå där jag sedan ska byta till en biss mot Luleå. Jag ska bara njuta nu av dessa tolv timmar i itt favoritfordon - trots att jag inte sitter på höger sida.
 
Det väntas en sjujäkla bildbomb!

RSS 2.0