Vad piggar upp en dålig dag bättre än...

 
 
...att se Los Hombres de Paco
på den sena Spanskalektionen
efter fyra timmars hål?
 

Tatueringstankar

Jag har inte skrivit någonting alls om min tatuering efter att jag gjorde den - förutom någon bild som jag la in. Jag var inte nervös alls, bara förväntansfull, men det i sig - att jag inte var nervös alltså - gjorde mig nervös, haha. För jag menar, tänk om det hade gjort förjävla ont också hade jag inte varit beredd. Hade ju typ svimmat eller något. Jag behövde hursomhelst inte vara nervös över att jag inte var nervös för det var typ lika skönt som massage eller något i den stilen! Jag vet att jag har ganska hög smärttröskel men jag tror inte den var till någon hjälp för det gjorde verkligen inte ont överhuvudtaget. Ska jag berätta en sak? Jag satt och skrattade för att det kittlades så. Fast det var inte obehagligt, bara skönt. 
 
I alla fall blev jag riktigt nöjd och det blev ännu bättre när han, några veckor senare, fixade till några fjångar som hade försvunnit lite. Anledningen till att jag gjorde just det citatet? Enkelt. Sant, betydelsefullt och fint. Anledningen till att jag gjorde det på svenska? Enkelt. När jag hittade det var det på svenska och jag tyckte att det skulle få vara det. Anledningen till typsnittet? Lite svårare. Eftersom tatueringen var så liten fick bokstäverna varken vara för tunna eller för tjocka och efter att jag letat ett tag på dafont, valt ut elva olika typsnitt, minskat dem till tre så valde jag Echelon och kollade sedan om det skulle gå bra att göra med det. Anledningen till att jag gjorde tatueringen på min vänstra handled? Enklare än enklast! Den enda delen jag inte har komplex över, vilket är lika med den enda delen jag kan kolla på utan att må illa, vilket är lika med lätt val av tatueringsplacering.
 
Jag har inte trott på det där att man kan bli beroende när man väl har gjort en tatuering. Jag får nog börja tänka om på den fronten... På onsdag är det två månader sedan jag tatuerade mig och vet ni en sak? Jo, ni gissade rätt! Jag vill göra en till. Jag har nämligen hittat världens bästa fågel för ett tag sedan som dessutom passar ihop med en annan, kortare, text jag skulle vilja ha. ... Då är ju bara problemet - eller ska man säga turen? - att jag inte har någonstans att ha en tatuering på. Visst kan jag kanske ha den på ett ställe som jag hatar men börjar gilla för att den fina tatueringen är där, men det kan också bli så att jag inte vill kolla på tatueringen för att den är på så fel ställe.
 
 
 
Nej, jag har inte bestämt mig för/tänkt 
göra en till tatuering. Jag bara nämner
att jag hade velat ha en. Bööööö!

Hur kan något som är så dåligt. Vändas till något så bra. Så snabbt.

Glädjerus och stora, stora känslostormar.
Ingredienserna stavas: Första Gleeavsnittet av säsong 5, händelserna i det (wihiiiiiii!!!!!) och närvaron av två fina vid namn Hanna och Izza. Livsglädjen var på topp när vi körde runt på de svarta gatorna med hög musik strömmande genom bilens lite brusiga högtalare, spanade på drömhus och bara var i nuet.
Något litet egentligen kanske, men ändå stort för mig. Betydelseullt. Jag har inte kännt mig lyckligare och mer levande på...ja, månader?
 
 
Och kanske. Kanske kanske
behöver jag inte somna på en
kudde blöt av salta tårar ikväll.

Palabras Bonitas

 
 
Bara några favoriter så där. De har inte något med 
betydelsen i sig att göra, men de låter bara vackra.

Och jag vet inte vart jag är, jag är med men ändå aldrig riktigt där

Som sagt (skrivt?) började inte dagen speciellt bra, fast timmarna fram till kvart i ett användes ganska effektivt och jag är nästa helt klar med min projektplan. Efter det fortsatte dagen dock i samma spår. Har därför försökt distrahera mig med Idol och detta:
 
 

Det känns som något är inkorrekt. Fast det
förstås, det är en förenklad - mycket förenklad - bild.
Det kan vara ganska komplicerat egentligen.
 

Skolan är inte på min sida

Så ovärt! Så grymt ovärt! Jag pratar så klart om gårdagen.
Igår var jag på matten, fast jag hade kunnat jobba hemma om jag ville men jag och Henny kände att det kunde vara bra att vara på lektionen om vi behövde hjälp. Vi gjorde klart veckans mål och fick därmed sluta halv tio. Efter det skulle bara några ha ledarskap medan vi som inte redovisade skulle läsa vilket jag visste på morgonen, men ett litet hål gör ju inget. Då fick jag ett sms när jag satt på bussen att vi inte heller hade någon psykologilektion efter lunchen. Jahapp, nästan fyra timmars hål då. Nåväl, det gjorde väl inte så mycket? Efter ca tre timmar får jag reda på att vi inte heller ha lektionen efter psykologin. Wihooo! Efter det har vi tid för gymnasiearbetet som vi vanligtvis brukar få jobba var vi vill med, men då var det ju så fint planerat att jag skulle ha handledarsamtal. Fem timmars hål, toppen! Som tur var kunde jag få tag i henne efter nästan fyra timmar och efter tjugo minuters samtal kunde jag åka hem. Resultatet av denna torsdag: några matteuppgifter och ett kort handledarsamtal - inom loppet av sex och en halv timme.
 
Fast ovärt ovärt ovärt! Onödigt och irriterande. Idag. Fredagen den tjugosjunde september.
Precis när jag ska gå genom dörren till bilen för att åka till skolan får jag ett sms om att vi inte har någon spanska. Eftersom att jag åkte bil kom jag till skolan kvart i åtta. Vill någon ens veta att jag börjar först kvart i ett? Jepp. Underbart! Till råga på allt har jag behövt stänga ner datorn två gånger medan jag har skrivit detta inlägg för att brandlarmet har gått. Alla väntade först ett tag för jag tror ingen frivilligt vill ställa sig ute i den här uruslavädret, men det fortsatte att tjuta och precis innan vi skulle ut slutade det. Samma sak andra gången. 
 
Dock hade jag det ganska bra förra lördagen med dessa fina <3
 
 
Nä, jag har inte fått en bra start på den här dagen.
Förhoppningsvis kommer jag få någonting gjort,
men det är tveksamt. Så lång tid!


Sen en tid tillbaka har jag varit tom och försökt att hitta spår som leder rätt

Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan och mitt i allt så ska man vara sann

 

Det känns som att jag inte har skrivit på länge? Jag vet inte när det var sist men det känns som att det var ett tag sedan? Eller så är det bara för att dagarna går så segt. Det känns som att jag springer i gyttja. Jag blir fort trött, mycket energi går åt, men samtidigt känns det som att jag står still. Just nu är det tungt. Jag orkar inte ens blogga.

 
 
 
Alltså jag kan helt ärligt säga att jag blev nöjd
med förra årets skolfoto och då fick man inte
ens välja kort. Nu har jag tre att välja på och
alla, jag menar alla, är helt fördjävliga! För att
inte tala om gruppfotot. Hej bra-bild-i-skolkatalog! -.-

Relaciónes complicadas

 
 
Vi ska se Los Hobres de Paco
på spanskan! Wihoooo!!! :D
 

Are you happy now that you broke me down?

Jag känner mig bara tom tom tom. Försöker fylla mig med skolarbete men det går liksom inte så bra. Jag vill bara skriva ut alla tankar och känslor och sedan lämna dem för gott. Jag försöker intala mig att hon har fel, att jag inte alls har tappat det mesta av hoppet. men. det. känns. tungt. Jag tänker för långt fram och då verkar ju allt omöjligt. Varför har jag så bråttom? Varför är jag så otålig? Ja, jag erkänner, jag är rädd. Otroligt, fördjävla skräckslagen. Kan det inte gå fort då? Så jag bara får slippa allt? Slippa ha ont. Slippa låtsas. Slippa ta kampen hela jävla tiden. Fast det gör jag ändå inte. Jag orkar inte. För lat. För feg. För dålig. 
 
 
 
 
Hur hade jag kunnat ana.
Att det skulle bli så här?

You don't know how many times I've wished that I could hold you

Jag har ingen anledning att klaga på att jag bara kommer plugga i helgen (eller ja, inte lördag för då ska jag se bästa Sofia spela match och sedan får jag fint besök så....ja det blev inte så mycket tid kvar...). Jag har tagit vara på tiden på absolut sämsta sätt. Jag borde ju skärpa mig, men jag tänker liksom att det är långt kvar tills sakerna ska in. Nja, inte precis. Eller jo kanske, men det skadar ju inte att börja i  god tid. Filmanalysen i ledarskap till exempel blev jag klar med förra tisdagen och den ska in imorn. Det var ju liksom väldigt skönt så jag borde ju ligga i med allt annat men ja...jag vet inte vad som händer med mig. Ska i alla fall göra bort en muntlig fallbeskrivning i ledarskap imorgon också och vissa kommer redovisa nästa fredag så jag antar att jag är ute i god tid med den med. Svenskan däremot har jag bara skjutit och skjutit på. Jag började med så fina tankekartor och massvis med bra stödord, men när det gäller att få ihop texten så prioriterar jag inte den precis. Får väl inbilla mig att jag hinner bli klar till nästa fredag. Jag bara väntar på att spanskan och matten ska börja gå helt kasst för just nu går det förvånansvärt snabbt för mig att lära mig det och göra klart...
 
Gymnasiearbetet är ju ett kapitel för sig. Projektplan, klar 1:a oktober? Kill me! Jag sitter fast. Pero siempre hay esperanza!
 
 
 
Webkameran levererar som vanligt!
När benan har gett upp och slutat dela
på luggen hela tiden så blir det nog bra.
Än så länge trivs jag. 
 
 

En sovmorgon i september

För att vi är så extremt duktiga/smarta/bäst så har vi gjort klart veckans mål i matten (eller vi gjorde det redan igår efter typ en kvart av lektionen, också var det visst så att vår lärare skulle på kurs...) så vi har ingen matte idag vilket betyder sovmorgon. Kan ni gissa hur jag spenderar min sovmorgon? Vakna tjugo över fem, läsa ut boken som jag har hållt på med sedan tidernas begynnelse, klippa lugg och lära mig det jag inte kunde av de sextio spanskaglosorna. Nu ska jag bege mig mot el colegio.
 
 
 
Haha, hittade en sådan vacker bild av mig...
 
 

Just put one foot in front of the other,the battles are inside your mind

Idag har jag gjort någonting som jag inte har gjort sedan i mars/april. Jag har ätit lunch i skolan, utan någon som helst kompensation. Inte utan någon som helst ansträngning. Inte utan någon som helst ångest. Men man måste ju börja någonstans. Och jag gjorde det. Jag kan känna mig stolt. Och vet ni vad? Det känns fantastiskt att kunna! Det låter kanske inte som någon big deal i andras öron, men för mig är det det.
 
 
Just där. Just då.
Jag vann över mina
monster. Och jag ser
framemot att göra det igen!

I damned if I do and I damned if I don't


it's gonna be a tough day...

Kära Ed…

I över fyra år har jag följt dig. Jag har trott att du har lett mig rätt, att du har varit min vän. Du började lugnt och försiktigt i början, gav mig tips och viskade att jag skulle må bättre. Du sa att det jag gjorde var bra och överröste mig med beröm. Du fick mig att känna mig duktig och speciell vilket gjorde att jag började älska dig. Det var ju du som hjälpte mig, gjorde allt för mig och ledde mig på rätt spår. Jag gav dig mitt förtroende och trodde på allt du sa. Till och med då du berömde mig kunde jag tro att det du sa var rätt, för det var ju liksom du som sa det.

 

Du var slug nog att få mig att känna tillit för dig innan du sakta men säkert började klaga. Det jag gjorde var inte tillräckligt och efter några månader sa du något som fick mig att inse det. Fast det tog inte speciellt lång tid för mig att tro på det förstås, det var ju du som sa det. Du slutade inte att berömma mig, men du började ge mig små pikar på allt som var fel lite här och där, och man lyssnar ju på en vän. Speciellt en vän som har hjälpt en så pass mycket. Jag följde dig slaviskt för du hade ju rätt, vad du än sa, men du började klaga ännu mer och snart var ingenting nog för dig.

 

Jag vet inte vad som hände sedan för vi tappade delvis kontakten ett kort tag, jag hörde inte riktigt dina viskningar och jag varken saknade dig eller var glad över att du var borta. Tydligen saknade du mig för du kom tillbaka, men inte på samma sätt som du först kom. Nu tog du till med hårdhandskarna direkt och jag, som fortfarande tänkte på dig ganska mycket, tvekade inte en sekund utan mötte upp dig. Dina viskningar blev till höga skrik och du visade ingen som helst tacksamhet över att vår vänskap inte stod still längre utan växte ännu starkare. Det enda du gjorde var att påpeka att inget jag gjorde dugde. Allt var fel och jämt och ständigt gjorde jag det dåliga valet. Du kallade mig misslyckad, fet, fel, smutsig och värdelös och jag trodde på dig som vanligt för du har ju alltid rätt, du är aldrig fel.

 

För förutom att du har fått mig att inse att jag ska hata mig själv, har du även fått mig att se upp till dig. Du lämnar mig aldrig ifred och skriker det till mig dussintals gånger per dag. Fast vet du vad? Den enda jag ska hata är dig. Nu har jag fått nog! Du förstör så mycket för mig och tänker inte längre acceptera det. Vad får dig att tro att du har rätt till att trycka ner mig som du gör? Vad får dig att tro att du har rätt till att ta fler av mina år? Du har inte ens rätt till en ynka minut till. Du vill mig inget väl. Du säger att du kommer bli nöjd bara jag klarar det och bara jag klarar det, men erkänn, du kommer aldrig att bli nöjd. Ingenting kommer någonsin vara tillräckligt för dig. I dina ögon kommer jag alltid vara värdelös, vad jag än gör.

 

Du har fått mig att slösa bort allt för mycket tid på dig, på oviktiga saker. Du har gjort mitt liv till ett helvete. Du har fått mig att svälta. Du har fått mig att spy. Du har fått mig att ljuga. Du har fått mig att tvingas lämna den häst jag älskar mest. Du har fått mig att skada mig själv. Du har fått mig att gå flera timmar i sträck. Du har fått mig att bli rädd för det jag en gång älskade – att träna. Du har fått mig att tro på allt du har sagt så jag inte längre kan se skillnad på vad som är dina befallningar och vad som är mina viljor. Du har gett mig ett sådant stort självhat att jag inte vågar vara ensam med mig själv i vissa situationer. Du har gett mig rädsla för att koka vatten. Du har hållit mig vaken på kvällarna, väckt mig på nätterna och stört mina drömmar. Du har fått mig att leva efter mottot ”Du är en bättre människa (i alla fall inte sämre) om du gör det du mår dåligt av, det du inte vill”. Du har gett mig ärr. Du har gjort så mycket skada att jag inte ens kan hålla koll på allt. Framförallt har du gjort mig arg. Fruktansvärt arg.

 

Det jag har lärt mig från dig är att alla inte är som de verkar vara i början. Det finns falska ena som man ska akta sig för. Sådana som inte är bra för någon. Sådana som du. Du har inte lärt mig vad som är viktigt, men genom allt annat du har sagt har jag själv kunnat lista ut det. Ja, jag kan faktiskt saker utan dig, jag är inte värdelös! Det är det du som är. Ibland har det hänt att jag har tvivlat på det du har sagt, men det har du ju så klart aldrig fått veta för jag har varit så rädd. Du har gjort mig rädd för att göra så mycket och inte minst för att jag har varit rädd för att det inte skulle falla dig i smaken. Nu vill jag inte ha dina åsikter. Jag vill inte vara din vän längre! Jag hoppas du förstår att ingen annan vill det heller – inte när de vet vilket helvete du ställer till med. Det är inte jag som har gjort mitt liv till ett helvete, det är du. Efter allt du har bett mig om, ber jag dig om en sak: Försök inte ens gå till någon annan. Inse det bara, alla är så mycket bättre än dig. Alla förtjänar något bättre, även jag, din misslyckade och värdelösa lilla vän. Du har lärt mig vad hat är.

 

Jag vet att jag kommer sakna dig somliga dagar, men jag tänker snabbt ta mitt förnuft till fånga och stoppa dig från att fortsätta stjäla från mig. Du har tagit så mycket kraft och energi, så mycket glädje och förstört så fina stunder. Du har tagit ifrån mig mitt riktiga liv och mitt riktiga jag. Jag kan inte låta dig ta all min kraft, för den behöver jag själv om jag ska kunna stå upp mot dig varje dag, varje beslut. I längden kommer jag inte sakna dig. I längden kommer jag inse att du aldrig ledde mig på rätt väg, att du aldrig brydde dig ett dugg om mig. Du behövde bara min energi för att själv överleva, men du ska inte få tillgång till den något mer. Jag tänker stänga av mina öron från dina viskningar och skrik. Även fast jag är rädd tänker jag bryta mig loss.

 

Du har under alla dessa år fått mig att bli rädd för att fatta fel beslut, ifall jag ska fatta ett beslut som gör dig missnöjd. Nu kommer jag behöva ta beslut varje dag, fler gånger om dagen och dem kommer att göra dig så förbannad, men jag tänker inte bry mig. Med ett leende på läpparna kommer jag gå en halv meter mindre och ta den där genvägen i kurvan och veta att jag inte är lat, att det bara är du som säger det och du kommer inte kunna stoppa mig för du har fel. Jag vet att du kommer komma med dina försök till att lura mig, men jag har känt dig så pass länge så jag känner till dina knep och jag tänker inte lyssna på dig längre. Du fick mig att tro att jag hade kontroll. Nej, jag har aldrig haft någon kontroll. Det är du som har kontrollerat mig. Nu tänker jag ta tillbaka den kontrollen. Du ska inte få styra över mitt liv. Jag ska bevisa att jag klarar mig bra utan dig. Jag kommer inte följa efter dig något mer. Jag vill frigöra mig från dig. Inte halvt, inte tre fjärdedelar, utan helt! Jag vill vara lycklig. Det kommer jag aldrig kunna bli med dig så försök inte komma efter mig. Vi är färdiga med varandra, jag behöver inte dig längre.

 

 

 
 

Hejdå!


And it's in all the things and other things that make you who you are.

 
Just nu saknar jag min fina så otroligt mycket!
Jag önskar att jag kunde hälsa på henne...
Bara säga hej liksom, och en lite puss kanske.

Does someone hear my cry? I'm dying for new life

Jag vet vissa som läser. Jag vet vissa som vill veta. Jag vet vissa som tycker att jag borde prata.
Men kolla, när jag mår bra då vill jag må bra. Då vill jag inte ta upp det jobbiga. Och när mår jag bra då? Jo när jag är med er. Därför håller jag igen. Jag vill inte förstöra stunden. Jag vet att det inte är någon brådska med att må dåligt precis, det kommer jag göra nog mycket ändå. Därför skriver jag, för er som vill veta. För nu har jag samlat mig, nu har jag fått lite ordning, lite koll.
 
För ungefär två veckor sedan var jag på Ätstörningsenheten igen efter att ha avbrutit behandlingen för att testa en gång till. Fast denna gång var Helena med mig som stöd, för att hjälpa till att berätta och så att jag skulle få fram rätt saker och inte underdriva. Det var sjukt skönt att hon var med för jag orkade verkligen ingenting. Försökte så gott jag kunde, men det fungerar inte. Jag kan liksom inte prata med henne som jag går hos, det går inte och jag vet inte varför. Jag förstår inte henne, hon förstår inte mig. Till och med Helena sa att vi pratade förbi varandra. Vi bokade in en ny tid men efter att vi hade gått ut genom dörren kunde jag inte hejda tårarna längre. Eftersom jag bor i lilla Luleå och inte typ Skåne (eller Västra götalands län, Stockholm hade förvånansvärt lite) istället...
...så finns det ju inte så många alternativ, vilket jag visste när jag klev ut genom den där dörren. För jag visste att jag inte kunde gå tillbaka dit då tiden som vi hade bokat två veckor senare skulle komma. Sedan jobbar ju ingen annan än hon där så jag kan ju inte precis byta. Alltså min sista chans. Min sista chans att få hjälp? Typ. Min sista chans att bli frisk? Absolut inte!
 
Jag har hela tiden sagt att jag inte klarar det själv. Så klart jag inte klarar det då. Det spelar ingen roll om ingen annan tror på mig, men om jag inte tror på det själv innan jag ens har börjat är jag ju dömd att misslyckas. Jag tänker kämpa i min ensamhet och visst, om jag märker att jag inte klarar mig då får väl jag och Helena hitta något annat, men det tänker jag inte fundera på nu. Nu tänker jag försöka så gott jag kan och jag är inte helt ensam. Att jag får komma dit betyder allt för mig och jag tror att det kan räcka.
 
Jag läste en länkad text för någon dag sedan på facebook där skribenten hyllade högstadielärare som hjältar. Visst, det måste vara ett straff att vara högstadielärare så jag håller helt och hållet med för vem skulle frivilligt ställa sig framför en högstadieklass liksom? Min hjälte är dock någon helt annan. Jag vet att jag låter löjlig och dum men jag är inte det, för jag vet vad jag går igenom och vad som hjälper mig. Helena förstår mig, jag förstår henne. Jag litar på henne så när hon säger att jag kommer fixa det så tror jag också det.
 
Visst det skulle vara skönt, men jag vet att när (jag säger som Helenaalltid säger: när och inte om) då:
 
 
Nu vet ni som ville veta,
lite om hur läget är.
 

You have the power to face your demons no matter how they go at time

För att jag ska bevisa att jag gör en ändring.
För att jag vill ha en förändring.
För att jag inte vill ha de såhär resten av mitt liv.
 
Inte för att jag vill att ångesten ska kväva mig.
Tack och lov att jag får skjuts till skolan. Hade aldrig pallat med skolbuss just nu.
Vill bara fly från mig själv tills allt har lugnat ner sig.
Men jag klarar det. Jag vet det. Jag måste!
 
En gång i sänder.
Ett gryn i taget.

Några godnattord

 
 
 
Imorgon är en ny dag.
Vem vet vad som väntar?
 

The sun was always shinin' - we just lived for fun

Det är konstigt hur mycket ens tankar och fokus kan förändras.
Det slog mig när jag såg några gamla bilder. 
Jag minns så väl den där dagen. Ensam (typ världens undergång för en tolvårig Sofia). Rastlös. Men åh så fint väder. Vad kunde man inte göra då annat än ta fram kameran och leka lite med självutlösaren? Det var väl inte toppkvalitet på dem och inte var jag något fotogeni då heller, men det sorgliga är vad jag först tänker på när jag ser bilderna. Här är ett foto som jag fotade på mitt "långa" hår.
Det första jag tänkte på när jag såg den här bilden var hur tjock jag var redan då. Det första jag tänkte på var att en tolvårings kropp på något sätt var fel. Det första min blick fastnade på var den stora, tjocka magen. Förstår ni hur hjärntvättad jag har blivit?
 
Det jag tänkte när jag såg alla bilder då, för sex år sedan, var lite mer så här:
Fint väder. Sommar. Grönt. Lite lycklig.
 
Det borde vara samma sak nu. Och, Lite småsöt tolvåring som tar egopics och tror att hon är stor. Inte för tjock, inte för ful, inte för fel. Bara tolv. Bara en människa. Bara bra.
 
When we were kids, when we were young
Things seemed so perfect - you know
 
 

Todopoderoso

Det är dåligt. Det är förfärligt. Det är rent ut sagt skammligt.
Ja, jag erkänner, jag har inte sett ett enda avsnitt av Idol. Det är sant.
Jag vet inte riktigt varför. Det började nog med att jag inte ens visste att det hade börjat. Sedan är det väl måndag-torsdag nu va? Då är det ju så att jag har träning (eller match) måndag, tisdag och torsdag och match ibland på onsdagar så jag vet inte... Jag har väl bara inte hunnit? Idag kom jag i alla fall på att jag inte har någonting så idag ska jag premiärse Idol 2013. Fast det bästa har ju redan varit - alla auditions.
 
Haha typ 2008 då jag och Emma var i Shopping och kollade på de tre finaliserna ;)
 
 
I tjugofem minuter ska jag
plugga spanskaglosor på
GLOSBOKEN.SE. Om ni
undrade över rubrikens  mening
så är det bara en glosa som 
är väldigt rolig att säga.
todopoderoso

Jag behöver dig. Kom hit och rör om. Jag behöver nått att skriva om

Jag har ju lite svårt att veta vad jag ska blogga om för jag menar, jag vet ju vad jag gillar att läsa på andra bloggar. Vad jag vill. Fast jag läser ju inte min egen blogg precis. Därför vill jag be er om en sak. Säg något! Vad ska jag skriva om? Vad är roligast att läsa? Är det någon speciell kategori som ska uppdateras oftare än någon annan?
 
Jag vet inte!
Skriv en kommentar. Skriv i min blogresponse, där kan man vara anonym. Vad som helst! Jag behöver råd.
 
Snälla, söta, rara?
Rara, söta, snälla?
 
 

Det är höstkallt på balkongen och jag längtar till nått annat än det här

Ja...längtar. Men vad är det för vits att längta när man inte vet till vad? Jag längtar och längtar, men är det kanske fördjäves? På morgonen. På förmiddagen. Mitt på dagen. På eftermiddagen. På kvällen. Aldrig blir jag nöjd. Aldrig kommer det jag längtar efter. Fast hur ska jag veta när det kommer, när jag kan bli nöjd, när jag ändå inte vet vad jag längtar till? Haha jag vet att jag är flummig, luddig och allmänt störd men den här eviga längtan tar kål på mig. 
 
Eller delvis vet jag väl vad det är. Fast det känns som att det försvinner längre och längre bort. Dörrar stängs allt eftersom och min kraft, mitt hopp följer den kurvan hack i häl. Jag vet, man måste kämpa, men det är tufft. Det går inte lätt alla dagar, medan andra dagar är fulla av solsken. Det är inte någon storm som släcker allt på en gång, men små vindpustar kommer hela tiden och tar med sig någon låga varje gång. Allt är en röra, utan struktur, utan kontroll så jag vet inte hur många ljus som återstår innan det är alldeles för mörkt. Det är det som gör mig rädd. Törs jag vara så hoppfull som jag fortfarande är eller bör jag vara sparsam med mitt hopp?
 
 
 
Ju mer jag skriver, desto mer vet jag vad
som är min längtan. Fast vad hjälper det
när jag inte har någon aning om vägen dit?
När jag vet att jag mest troligt är ensam?
Och när jag vet att jag inte klara mig själv?
Det enda det hjälper mig med är att blåsa
ut ännu en till låga. Ta ännu mer kraft.
Var finns laddaren?

Mina kjolars fina hem

Garderobhjärtat!!!
Jag hade inga handtag till den översta lådan eller dörrarna när jag tog bilderna, men nu har jag köpt några som passar utmärkt till mina fina rosenknoppar. Den enda nackdelen är att jag har köpt ännu fler kläder och snart är denna för liten haha. Nä men jag får väl prioritera vilka jag ska hänga upp och vilka som ska vara i lådorna.
 
 
 
Här är alltså min nya garderob 
som jag skrev om för några år-
tionden sedan. But I'm still in love
 

Somehow

 
Nu kanske du lyckas,
men sedan kommer
du inte kunna rubba mig
 

I think I'm moving but i go nowhere

Jag orkar liksom inte bry mig. Fast ändå bryr jag mig så jävla mycket. Jag vet att det inte fungerar, jag vet att jag inte vill leva så här, men det är nuets verklighet. Men ta det lugnt. Kom inte och tjata. Jag söker hjälp. Det tar bar lite längre tid, lite mer kraft, när man lever där man lever. Liten stad, lite möjligheter.
 
 
 
"Du är verkligen på topp i målet nu"
Jo tjena, världens toppform. Heja mej!
 

Will you love me, even with my dark side?

Jag känner att jag lyser lite med min frånvaro här på bloggen, men jag är inte riktigt redo ännu. Snart, snart. Jag måste bara samla mig lite, få ordning. Sedan blir det bra. Jag tänker inte bli som mina vänner - nämner inga namn... - som bara helt utan vidare försvinner från sina bloggar. Hehe.
 
Slänger in lite olika bilder från London här och var, men snart kommer fler, lite mer sammanhängande...
 
Nu ska jag möta natten.
Inte för att jag är redo för det heller.

Förut sa jag "när". Nu säger jag "om".

 
Ett hav av frågor
 

Ibland säger en bild faktiskt mer än tusen ord

 
En helt vanlig bild på tre generationer.
En helt vanlig bild, vilken som helst.
Nä, inte för mig.
Den här bilden påminner mig om någonting speciellt.
Jag minns den dagen så väl.
Det var dagen då jag slutade äta godis. Fika. Chips. Glass. Läsk. (Popcorn, saft, kex sex månader senare)
Juni/juli någon gång.
Fast jag åt under Gothiaveckan. Jag åt under veckan i Rom. Jag vet alltså inte exakt vilket datum jag slutade helt. När vi kom hem från Rom. Mitten på augusti kanske. Men nu är det ju så här med mig att jag vill vara på den säkra sidan. Därför säger jag att det var den första september.
 
Idag är det den första september. Inte samma september som det året. Det är september fyra år senare. Fyra år efter 2009. Här började en helt ny identitet skapas. 

18/7 åt jag min sista hamburgare på Max i Göteborg. Fotbollslaget var på väg hem från Gothia cup och vi skulle äta middag innan vi satte oss på tåget mot Luleå. Två tuggor av den där hamburgaren var gott, sedan kändes det bara äckligt. Där och då bestämde jag mig: jag ska aldrig mer äta hamburgare.

19/8 åt jag min sista pizza. Vi var i Rom och fick pizzor jag inte trodde fanns. Man blev inte så äckligt mätt på dem och jag lovade mig själv att aldrig äta pizza mer förutom italienska pizzor. Ett undantag var 13/4 2010 då vi var med orkestern i USA och blev bjudna på pizzabuffé på en skola och jag var, enligt dagboken "tvungen att pressa i mig en bit".

2009 var året då mer och mer förbjöds. Det började smått under sommaren och blev mer och mer.

Jag var inte längre bara Sofia. Jag var Nyttiga Sofia, Hälsosamma Sofia. Hon som "är så nyttig". Hon började tänka. Hon började laborera. Hon satsade stenhårt på ett, ganska så banalt, nyårslöfte, men vad hon inte förstod var att det löftet inte hade några gränser. Efter två år blev det ouppnåeligt. Det förstår hon fortfarande inte. Egentligen.

 
Fyra år. Det är ganska länge.
Fast jag har ingen tanke på att bryta
mitt godis-och-allt-vad-det-nu-heter-löfte.
Den tanken ger mig magont.

Lilla syverkstan

Från mammas genomskinlig och oanvändbara, gamla underkjol till helt okej vanlig kjol - med hjälp av lite foder och resår.

 
Gjorde en annan sak också,
men det blev så dåliga bilder.
 
 
 

RSS 2.0