Hur kommer det sig att de ord som sårar mest alltid sätter de djupaste spåren?Och vad svarar man på dem?

Kirunabo blir Luleåbo


Hjälper farmor att flytta

En tygbit som skapar tankar

Jag har två kriterier som måste uppfyllas när jag väljer kläder. Och de förstör hela mitt intresse och den glädjen som jag har till kläder. Jag vill ha söta kjolar, underbara klänningar och färgglada strumpbyxor. 
Men.
Jag kan inte ha det.
Eller självklart kan jag, men mitt ena kriterie är så svårt att uppfylla så jag nästan inte kan ha någonting.
Jag får inte se alltför tjock ut. Dölja så mycket som möjligt.
Det leder till att kjolarna blir mjukisbyxor, eller i vissa fall långkjol, tröjorna blir pösiga och inte alls den där kortärmade blusen som jag egentligen hade velat ha. Nej, nej.
Men jag vill ju kunna (våga?) använda mina fina kjolar och klänningar, för det är jag. Den riktiga Sofia älskar att välja kläder för morgondagen. Matcha. Bra eller dåligt. Men välja det som är fint, inte det son gör att det mesta av min kropp döljs.

Dock kan man ibte kasta sig handlöst utför stupet direkt. Jag tror jag har haft en kort klänning två gånger detta år - ingen kort kjol.
Jag kan alltså inte bara sätta på mig den kortaste kjolen och det tightaste linnet på en gång. Eller visst kan jag, men då skulle jag aldrig komma längre än att kolla mig i spegeln. Jag måste ta mina steg, så att jag en dag kan öppna garderoben och välja de klädesplagg jag vill ha just då - för att de är fina.

Till en början kanske det blir att ha långkjolar med någon tjocktröja över. Sedan byta ut tjoktröjan mot en kofta med öppning. Därefter måste jag passera kortkjol med tjocktröja, kortklänning och så vidare för att tillslut kunna vara bekväm i ett tight linne och en kortkjol. Jag får som sagt ta mina små steg framåt.

Igår gjorde jag något bra. Var med finaste Henny och då tog jag på mig min studentklänning. För första gången visade jag den för någon annan. Det var inte alls så hemskt som jag jade föreställt mig. Jag gillade inte det jag såg i spegeln, men jag har tolv dagar på mig att hata lite mindre i alla fall. Idag visade jag bilden som Henny tog på mig för Rebecca, Anna oh Helena också visade jag mig i hela min outfit för mamma och pappa. Det blir lättare varje gång och efteråt är jag så glad. Inte för att jag tycker att jag ser fin ut - det får jag jobba med -, utan för att jag blir så glad över att jag har vågat. Det kan låta som en banal grej men det är något som är riktigt jobbigt för mig. Men jag har vågat nu. Och därför kan jag våga igen. Och när jag är redo kommer jag klä mig i de kläderna jag vill ha och känna mig bekväm i dem. Det hoppas jag i alla fall. För en fin kjol är en fin kjol - även på mig.

Tänk så många fina kjolar jag har som bara hänger där just nu.Förbuden gör en låst - inte fri

Jag vet att jag överlever så här. Man behöver inte varken godis eller pommesfrites. Inte heller en hög med andra livsmedel som har hamnat på den svarta listan (benämner den bara så eftersom jag inte vet vilka som läser detta och det kan vara väldigt triggande). Jag behöver det inte, men för att bli fri kan jag inte ha några förbud. Jag kan inte vara så låst.

Sedan så vill jag inte vara speciell heller. Jag vill vara en egen unik person, men samtidigt vill jag vara som alla andra. Jag vill inte vara den där som sätter käppar i hjulet som "åh jag är jätteglassugen, men Sofia äter ju inte glass och jag vill inte äta själv." eller "vi äter på Max för det är det enda vi har råd med. Men just ja, Sofia kan ju inte ens gå in dit." Jag vill inte få frågan " finns det något du kan äta?" om det inte handlar om vegetariskt. Jag vill inte behöva granska innehållsförteckningen i minsta detalj för att hitta eventuella "farligheter". Jag vill inte vara hon som bara sitter där vid bordet medan de andra äter en efterrätt som kanske innehåller lite socker. Jag känner väl inte heller att jag vill bryta alla förbud, men för att bli fri vet jag att jag måste. Jag vill visa att det är okej att äta allt, men kanske inte alltid.

Visst, jag kan äta mitt rågbröd men jag ska inte behöva få panik om jag är på ett hotell och de bara har vitt bröd. Jag behöver inte äta glass varje helg, men jag ska kunna vara bjuden på middag och slippa tacka nej.

Jag vet att man inte kan kompromissa med ens ätstörning på något sätt om man vill bli frisk och fri och det är något jag vill. Man kan inte ta alla kamper på en gång, men jag har en plan. Jag hoppas den fungerar.

Glad grej

Detta måste vara det mest konstiga som jag har gjort, men man blir glad av den. Så vad spelar det andra för roll?
 
 

En andra kväll med bollen

Då var andra träningen gjord.
Sist kändes det bra. Nu är det ok.
Men det är bara ok för att jag tränger bort det onda. Så mycket negativt. 
Men jag tränger bort de negativa tankarna.
Annars hade det varit katastrof.
Annars hade det varit som när kag tränade andra träningen i vintras.
Tårar. Ångest. Blod. Kaos. 
Och då hade det inte fungerat mer. Då hade jag varit tvungen att ringa det där samtalet.
Jag känner att jag måste straffa mig själv. Men istället skriver jag här och distraherar mig.
Och kanske. Kanske är det någon som har samma behov som läser, och lan avstå.
Det finns många anledningar. För alla.
För mig är det 
1, Inte länge kvar. Och jag vill vara sårfri. Jag vill låta mig läka från den gången jag inte kunde avstå. Jag hoppas det är tillräckligt med tid kvar.


2, Det gjorde så jävla ont att stå i mål idag på träningen och jag vill kunna fokusera på annat än det.3, Det blir inte fint.

Och sedan finns det många fler anledningar. Ta fram alla dina!

S.H.A.R.E

För att jag hade lite tråkigt på dagvården och tyckte att Annas idé på namnförslag när vi skulle ha en redovisning i skolan en gång var så smart så gjorde jag dessa. Sofia, Henny, Anna, Rebecca, Emma. SHARE.
(ignorera att P:et på mitt armband - det fanns inte tillräckligt många R. Men nu har jag fixat till det så Rebecca slipper heta Pebecca.
 

Hälsa är mer än bara siffror

 
Så fort man går in på någon tidnings hemsida möta man av sådant här (bland alla reklamer om 5:2 förstås). Och jag blir så arg! För det första kan BMI:et vara missvisande på så sätt att det inte tar hänsyn till muskler eller fett. För det andra så sitter inte hälsan i den jävla vikten!! Hälsa handlar inte om hur mycket (lite) man väger, vilken sorts mat man äter eller hur man tränar. Det handlar inte om det yttre. Det är komplext med hälsa. Att vara hälsosam handlar om att ha ett sunt beteende som inkluderar både kropp och själ. Självklart handlar det om en balansgång. Man måste må bra innuti och utanpå för att var hälsosam. Och det är ingenting som BMI mäter.
 
 

I did it

Sist var juli 2009 i Italien. Förra veckan fick jag en till lunch på 32:an och bara genom att titta på brickan fick jag sådan ångest att jag var tvungen att gå tillbaka till mitt rum, försöka andas trots järnbandet som höll sig om lungorna och mata monstrerna med orden att "jag åt den aldrig, jag tittade bara på den! jag luktade inte ens!". Då insåg jag att det är sjukt. Det ska inte vara så. Och idag gjorde jag det. Jag åt pizza!
Jag vet inte riktigt vad jag känner. Eller det är väl så med det mesta man gör när man går emot tankarna. Å ena sidan hatar jag mig själv ännu mer och förstår inte varför jag gjorde det. Å andra sidan känns det som en seger och att jag har tagit ett steg framåt. Ännu mer framåt när ingen kompensation sattes in. Men det har ju också två sidor - det känns också fel. Men jag vet ändå att det är rätt. Jag börjar bli läskigt medveten om mina tankar angående detta har jag märkt.
 
 

I got this new beginning and I will fly, I'll fly like a cannonball

Något som jag tror på annat än att man ska våga prata psykisk ohälsa är att skrota allt var kroppsideal heter.
Jag vet, otroligt dubbelmoral här när jag själv fastar, spyr, utersluter livsmedel och hatar min kropp mest av allt på denna jord.
Men jag vill kunna leva som jag lär.
Jag vill kunna vara en förebild.Inte bete mig på ett sätt som spär på budskapet att vi inte duger som vi är. Att vi måste ta till vilka medel som helst för att gå ner i vikt.
Jag lär att alla, klyscha men å så sant, är perfekta som de är.
Och jag tycker verkligen det.
Jag kollar runt omkring mig men allt jag ser är olika människor, med olika utseenden, men som har en sak gemesamt - alla är så fina.
Varför ska inte jag kunna vara det? Varför har alla utom just jag en underbar kropp?
Jag vet inte hur många gånger jag tittar i något spegelbart och hatar på mig själv.
Äcklas. Överröser med negativitet och hat. Ja, det är rent och skärt hat.
Jag försöker gömma mig i kläder som inte alls egentligen symboliserar den stil jag har.
Och detta gör jag bara för att jag inte tycker att jag duger det minsta som jag är.
Bara för att jag anser mig som en värdelös människa för att jag inte är smal.
Men andra katigoriserar jag minsann inte så. Nej där finns ingen smal eller tjock, där finns en människa som har en kropp.
Jag lever inte som jag lär.
Jag är ingen förebild.
 
Med mitt beteende så framhäver jag bara det ätstörda i mig. Jag sänder ut en signal att det inte är okej att men duger som man är.
Inte för att det någonsin är min mening. Jag vill absolut inte säga till alla att man ska bete sig som mig. Ett stort nej på det. Inte tror jag heller att andra med ätstörningar vill att någon annan ska hamna i helvetet. Det är inte det jag säger. Men när jag är med andra, friska som sjuka, så känner jag mig fel vad jag än gör. 
Om jag äter kommer mina små monster och öser på med ångest.
Om jag inte äter eller på ett eller annat sätt följer de ätstörda tankarna så skäms jag inför de andra. Det känns som att jag, med mitt beteende, påverkar andra negativt. Det vill jag inte.
Jag vill påverka andra positivt.
Jag vill påverk mig positivt.
Jag vill inte att mina tankar ska uppfyllas av hur tjock jag är. Det finns viktigare saker.
Jag blir inte lycklig om jag blir smal. Jag blir lycklig om jag blir frisk. Och det finns bara en väg.
 
På samma sätt som att jag inte vill bidra till tabubeläggningen av psykisk ohälsa, vill jag inte heller bidra till att vidmakthålla kroppshetsen som finns i samhället. Jag vill bidra med en bild av hälsa där hälsan finns innuti. Jag vill sända ut signaler att man varken behöver hoppa över måltider, räkna kalorier, ångestträna eller spy. Att man duger som man är.
Och jag måste börja med mig själv.
Därför - och förmodligen med hjälp av ilskan som sitter i - ska jag göra något stort idag.
Mer om det senare. För jag ska klara det.
 
 

Äntligen fri
Använd ilskan till din fördel

Vad är det med jävla 32:an att göra exakt tvärtemot vad man tror är bäst? Fan så jävla less! Vill aldrig mer se det där stället igen. Och komma tillbak om jag mår sämre. Fan heller. 
Men när man är arg, när man känner att saker går emot en, då ska man vända det till något annat. Ilskan är en bra kraft att använda.

En kväll med fotbollsskorna

Nu har jag varit där. På träningen.
Och jag ler. Jag är glad.
Hela tiden malde tankar på om att jag var lat som inte gjorde det bättre. Som inte gjorde mer.
Men hela tiden upprepade jag inom mig att "jag bestämmer om det ska fungera eller inte och att följa tankarna hjälper inte".
Jag var inte lat för jag gick i alla fall dit. Jag var på fotbollsträningen i en och en halv timme.
Och min anledning till varför jag tränar ska inte vara något annat än att känna glädje över den sport jag gillar.
Så jag gick emot alla tankar.
Jag försökte fokusera på vad jag gillade med just det jag gjorde här och nu.
Varför är det så roligt att slänga sig?
Varför är det så roligt att köra snabba fötter i stegen?
Också svarade jag på frågorna.
Samtidigt försökte jag acceptera att jag inte kan vara på samma nivå nu som förut.
Att det är självklart att man tappar efter flera månader.
Det är svårt att acceptera, men å andra sidan blev jag förut förvånad över att jag inte hade tappat något om jag hade vilat en dag så rent logiskt borde jag ju förstå att jag har tappat en hel del i  träningsväg.
Men tankarna är inte logiska. De är förvirrande och abstrakta. 
Men jag lät inte de ta över.
Varje negativ tanke gick jag emot.
Och jag uppnådde det jag ville.
 
Jag gjorde inga xx-tals situps. 
Och jag malde inte på och försökte vara en maskin på snabba slängningar.
Eller spelade ut och sprang som en idiot.
Men det var inte det som var mitt mål.
 
Jag gick därifrån med ett leende.
Jag ramlade inte ihop i badrummet av ångest.
Mitt ansikte blev blött av duschvattnet, inte av salta tårar.
 
Jag säger inte att allt är frid och fröjd.
Vad som händer nästa träning vet jag inte.
Men jag är nöjd över vad jag åstadkom idag.
Att jag vann varje kamp mot tankarna.
Att jag kunde känna glädjen.
Det går inte på en dag att ändra något som har funnits i flera år.
Jag ska inte ta ut något i förskott.
Men varje litet steg är betydelsefullt.
Och det här är ett stort steg.
Idag,
Träningen är slut. Och jag ler.
Jag är ångestfri. Jag har inga öppna sår.
Och förhoppningsvis har jag möjlighet att träna på torsdag också.
Tjugohundrafem. Träning i glädjens spår. Som det ska vara.

Innan jag snör på mig skorna

Jag skrev om det här, men sedan blev det ju inte riktigt så då jag bokstavligt talat inte kunde komma lös till den träningen. Idag är tjugofyratimmarspermis så nu ikväll - om trettio minuter - har jag chansen att snöra på mig dobbskorna. Och alla mitt känsloregister har invaderats idag när jag har tänkt på ikväll. Jag har längtat, fruktat, varit glad, varit ledsen, känt mig motiverad, tänkt att det inte är någon idé och så vidare. Nu finns nervositet och förväntan. Jag vet att det är jag som bestämmer. Jag måste hitta glädjen i sporten - och bara glädjen - och behålla den. Det kommer inte fungera annars och jag vill inte tvinga mig att ringa ännu en gång och säga att det inte fungerar att träna fotboll för mig just nu, att jag inte kan kontrollera det. Nej, jag vill inte. Jag tänker inte!
 
Nu ska jag dra på mig mina trasiga benskydd, slänga handskarna i väskan och sedan rädda bollar på Byvallen!
 

Jag hörde alla viska om natten, de visste vad som hänt. Det som en gång vart mitt blev nu vårt


Ni vet den där känslan.
Man vet att man måste sova.
Att man är alldeles för trött för att vara vaken längre.
Men också den där känslan. Rädslan.
Över vad som händer när all distraktion försvinnner.
När lampan släcks.
Det blir tyst. Och mörkt.
Och allt man har trängt bort. Allt det onda. Kommer fram.
Det är inte tyst så länge.
Det börjar mala. Gnaga. Skrika.
Men det är fortsatt mörkt.
Om än inte mörkare.
 
Den känslan.
Den gör att man gör vad som helst. Hur länge som helst.
Håller sig vaken tills man inte kan vara vaken något mer.
Tills ögonen går igen per automatik.
Också får man aldrig sömnen man saknar.
För att rädslan finns. Att man kommer vara fortsatt vaken. 
När alla monster har nattskift.
Och trycker på med allt som har trängts bort.
 
Ni vet, det där känslan.
Eller så vet ni inte. Men det är bara bra.
 
Försöker trötta ut min hjärna.
Så monstrerna kanske tar en fikapaus och jag får chans att somna.
Jag har i alla fall blivit bra på att rabbla alfabetet baklänges.

Säg är det långa nätters fara, att se det man vill se och va den man vill vara

Jag öppnar sidan fler gånger, men så fort jag klickar på "skriv ett nytt inlägg" så är allt som bortblåst. Jag vet helt ärligt inte vad jag ska skriva just nu. Jag är inte något jättestort fan av att skriva vad jag har gjort. Eller ibland är jag det. Men nu är jag inte det. Jag har visserligen gjort roliga saker som att ha varit på permission både lördag och söndag. (Haha och nu skriver jag ju "jag-har-gjort-inlägg")
Träffade mina tre fina i lördags då vi var hos Rebecca och bara var. Vi gorde absolut ingenting speciellt, men det är något som perkar på äkta vänskap; man behöver inte göra världens grej, det räcker med att vara tillsammans. Sov på sjukhuset (skööönt pga ångstkväll/-natt deluxe) för att sedan åka hem på söndagen. Såg Glee med två saknade vänner vid namn Izza och Hanna och det var så roligt att se dem igen!
 
Fick ett trevligt och behövligt pratsamtal idag och imorgon bär det av till skolan.
Då får jag träffa dessa igen + Emma!
 
Det är så konstigt... Jag vet inte alls egentligen.
Jag får frågan hur det känns, hur jag mår. Men jag kan inte svara. För jag vet inte.
Jag säger att jag vet bara jag kommer härifrån. Eller att det blir bra då.
Självklart blir det bättre när jag kommer ut på riktigt. Permissionerna känns inte riktigt som att vara fri.
Men jag vet inte om jag kommer veta när jag kommer ut. Nåväl, det blir ett senare projekt.
 

Våga prata psykisk ohälsa!

(Som jag skrev i det tidigare inlägget är detta gammalt. Därför stämmer inte allt, men jag publicerar det ändå. Och allt som händer just nu, det tar jag en annan gång.)

 

Man kan berätta om operattioner. Man kan skriva om reuamtism. Man kan uppmärksamma brutna kroppsdelar.
Och jag förstår, verkligen förstår, inte varför det ska vara så förbjudet att ta upp det abstrakta. Det som inte alltid går att sätta ord på. Det borde inte kännas så svårt att ta upp det här. Men folk blir obekväma, kastar ur sig saker där de inte har någon aning om konsekvenserna. Därför är det svårt. Men bara för att det är det ska jag göra det. För ju fler som visar att det inte är förbjudet att prata om, desto närmare ett accepterande kommer vi. Det ska inte vara konstigare att ha till exempel en bipolär sjukdom som att ha ledvärk eller halsont.

 

Inget går ju att jämföra, allt är jobbigt på olika sätt för alla.Och det är just det, en psykisk sjukdom ÄR jobbig. Så man ska kunna prata om det också. Man ska inte ses som pestsmittad för att man har panikångest.

 

Och fortfarande, man är inte en diagnos.

 

Jag har väntat länge med att publicera detta inlägg. För att jag har varit rädd. Jag är rädd. För man ska inte vara för öppen, för personlig på internet - vem som helst kan ju se - och bla bla bla. Men ingen hade sagt något om det om jag hade berättat om cancer, eller skolios. Så det borde inte vara någon skillnad. Men ändå är det på så vis. Så jag gör det ändå. För att jag vill inte vara med och bidra till tabubeläggningen om psykisk ohälsa. För att jag hoppas på att det en dag inte är några konstigheter. Att det är lika okej och tas på lika stort allvar som vilken sjukdom som helst. 

 
 
 
Jag har tidigare berättat lite ytligt om ätstörningen, gett små hintar om annat.

Men aldrig om självskadebeteendet (UPPDATERING: jo, det har jag)
Aldrig om depressionen (jo)
Och aldrig om alla tvångsmässiga beteenden

 

Inte heller det senaste har jag tagit upp. Förmodligen för att jag knappt vet själv. Och för att jag har svårt att inse. Men jag upprepar för mig själv om och om igen: jag är inte min diagnos. Emotionellt instabil personlighetsstörning

 

Jag har aldrig berättat om överdos 1 då jag stannade hemma från skolan tills jag var kapabel till att ta mig dit

Aldrig om överdos 2 då jag sov bort en dag och sedan ramlade ihop för att kroppen var helt fucked up
Inte heller om överdos 3 då det blev akuten och den första natten på psykiatrin
Eller om överdos 4 som jag misslyckades med trots större dos än gången innan
Eller om jullovet som spenderades på sjukhusets avdelning 32
Och jag har aldrig berättat om vad som hände när jag blev utskriven  trots att jag mådde som sämst. Jag har aldrig berättat om dagen då jag försökte ta mitt liv, överdos 5
Varken om det, eller nästa dag på akuten som är en stor minneslucka, eller natten därefter som var fylld av hallucinationer. 

 

Och jag har fått höra att det är roligt att jag ser ut att må så bra. Bland annat direkt efter utskrivningen efter överdos 3. Jag har även fått höra att jag är väldigt duktig på att camouflera mig, vad jag känner. Det är förmodligen därför jag fått höra det andra.
Men det skrämmer mig ändå hur mycket man kan gömma.
Nej, det går inte att se hur folk känner och vad man tänker. "Vi läcker vad vi tänker", nja jag vet inte
riktigt om det stämmer något vidare.

 

Jag tänker främst på det faktum att jag har en ätstörning men inte stämmer överänns med den bilden som media visar att är en person med en ätstörning är - det vill säga en med anorexi. Under en tid var jag underviktig och då trodde folk att jag mådde dåligt, att jag var sjuk, och alltså blev allt bra bara för att jag gick upp i vikt, vilket inte alls är fallet - det sitter för fan inte i vikten! Men det förstår inte alla för de kommer bara i kontakt med den del som media visar och så klart tror de att det är sanning för det är det längsta man kommer när det gäller att prata om psykiska sjukdomar. Och förutfattade meningar skapas lika snabbt som ogräset växer.

 

Att höra att "det är bra att man har kommit så långt", bara för att folk inte vet bättre, när man mår sämre än någonsin är inte speciellt uppiggande, men man låter folk fortsätta tro det för det andra är inget man pratar om. Det är förbjudet.

 

På grund av det mår man inte bättre.

På grund av det blir det inte lättare att få andra att förstå.

På grund av det minskar inte fördomarna.

Och på grund av det ökar inte heller acceptansen gällande psykisk ohälsa.

Vi måste våga prata! Vi har inget annat, vi kan inte läsa tankar.
Psykisk ohälsa är psykisk ohälsa. Det händer i huduvet. Det går inte att se. Men det är inte mindre viktigt för det.

 


I know, I gotta get out to the world again

Allt hårt arbete här, alla försök till att bevisa och all ångest jag har fått möta på grund av det ger äntligen någonting. Permis i helgen, wihoo!!! För de som inte har förstått det så är jag inte hemma. Det har jag inte varit de senaste nio dagarna. Och jag vill inte vara här. Men jag måste. Varför jag är här känner jag inte för att prata om just nu, men när jag är redo tänker jag öppna mig för jag vill inte bidra till att tabubelägga psykisk ohälsa. Har ett gammalt inlägg jag har tänkt publicera. Men jag har väntat. Nu är det så gammalt, men jag får väl publicera det senare idag. Dock inget om senaste tiden.
Inget mästerfotografi, men ändå så fint för mig. Ett fint minne.
Solen sist jag var ut härifrån. När jag hade spelat konserten. Underbart att se den varma, gula saken på riktigt och inte bara genom tjocka glasfönster.

Tillbaka bakom fyra väggar

Det var roligt så länge det varade. Och fantastiskt. Och underbart. Och jättejätteskönt.
Och varmt! 
Konserten gick bra men visst var det lite sorgligt. Något annat sorgligt är att jag inte har någon roommate längre. Ensamt. Men vi sågs i alla fall på konserten vilket var jätteroligt. Träffade en annan fin pingla vid namn Lina idag. Hon presenterade mig även för denna sötis.

Nu glömde jag fan bort vad han hette...
Var det Tuffsen?

Ut i friheten för en stund

Jag fick permission för att vara med på vår sista konsert (19.00 i örnäsets kyrka, 50kr KOM!!) och jag är sååå glad!! Efter alla motgångar med alla beslut och önskningar den senaste veckan så gick äntligen något min väg. Och sommaren verkar ju ha kommit till Luleå. Ser framemot att få andas lite sommarluft. Det ser så varmt och skönt ut där ute.

Håller på och knåpar med min förälskelse som jag nämnt tidigare

Tidsfördriv nummer ett

Med förvarning om att det kommer många tråkiga och innehållslös inlägg. Men jag har så tråkigt!
Och egentligen har jag ingenting bättre att säga. Jag skulle kunna ha pluggat, men jag har inga instruktioner. Jag väntar på dem och när de kommer har jag förhoppningsvis fortfarande kvar lite koncentration. Är inte lika slutpumpad som jag varit tidigare dagar. Att sitta rätt upp och ner går med enkelhet just nu och att hämta någon bok från rummet är en baggis. Men här inne har jag ingen användning av det. Här har jag ingen användning av någonting. Inte ens av mig själv. Men  förhoppningsvis händer något bättre imorgon. Jag laddar upp för det. I alla fall något litet.
 
Fortsatta bildlösa inlägg. Jag är ledsen, men webkameran vill jag inte använda just nu haha.

Ta mig ut till värmen

Jag är så trött på dessa väggar. Solen bara skriker där utanför och vill att jag ska komma ut. Inte just nu. Men igår. Och jag önskar så att jag fick känna den värmen. Här inne är det iskallt. Jag har inte andats frisk luft sedan i onsdags. Och det var väl inte mycket till djupandning då precis.


Men nog finns det ljusglimtar trots att solen knappt tar sig in. Som vänner som man kan dela några ord med. Och att jag snart har skrivit klart två skoluppgifter. Som jag förövrigt ska pyssla lite med nu; idrottspsykologi - mycket intressant.

Allting kommer ordna sig om jag får somna bredvid dig

Jag kan inte annat än fascineras över mitt kedjetäcke! Från att knappt ha sovit fyra timmar (och inte en chans att ögonen har varit stängda längre än en halvtimme åt gången) till att ha fått hit det och sovit nästan elva timmar. Är det inte ett mirakel så säg.Inte gör det saken sämre att mitt påslakan har två fina sidor heller <3En dag som denna

I alla val jag gör som till en början känns som att jag blir tvingad ser jag ändå att jag har sista ordet, vilket ofta är jobbigt. Jag avskyr att välja. Men nu, när jag verkligen vill välja, då är jag helt plötsligt tvingad - till det jag inte hade valt. Så det fria valet kanske ändå är bra. Jag kan inte bestämma mig. Just nu känns det som att jag skulle kunna göra vad som helst för att få välja själv. Ja, till och med det jobbigaste.


It hurts
Tre saker jag stör mig på en kväll som denna

  • 32
  • Okunskap bland människor som borde vara kunniga
  • Plumpa människor
Tack och godnatt för mig.
Min fina Kopparnäsbo har förgyllt denna dag och umgåtts med mig, vilket gör att jag kan vara lite mindre irriterad på de tre ovanstående punkterna.

I couldn't find the truth, I was going under

Så tom som jag aldrig har varit. Har legat och stirrat i taket sedan sex igår. Min mobil har varit död så jag har inte vetat vad klockan har varit. Och det gör mig galen. Men nu har jag full koll på tiden. Somnade tack och lov lite nu på förmiddagen. Men mina tankar går till mina älskade vänner. Vad jag är lycklig som har dem.Nobody said it was easy, no one ever said it would be this hard

Jag slits mellan att gråta hejdlöst och att skrika, springa runt och kasta allt jag ser mot väggarna.
Men.
Som den duktiga flickan jag är, är jag tyst och bara anpassar mig.
Fast nu ska jag slåss.
När jag får chansen.
Slåss för det jag vill.
Tänker inte bry mig om allt vad varken trevlighet eller artighet heter.
Fan heller.
 
 

I know when I need it I can count on you like four, three, two , you'll be there

Världens bästa
 
If you ever find yourself stuck in the middle of the sea, 
I'll sail the world to find you. 
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see, 
I'll be the light to guide you.

Sofia

Bara för att mitt vackra namn har namnsdag idag så fick det bli dagens rubrik.
Ibland blir inte saker som man tänkt sig, men vad vore livet utan överraskningar?

Det är så svårt, jag vill hjälpa när du är så här ledsen

Du är snäll, du är alldeles för snäll för ditt bästa.
Du vill alltid alla så väl.
Du är skör, jag vet du har varit med om det mesta.
Det finns så många ärr i din själ.
Vill du gråta, så lägg ditt huvud här på min axel.
Gråt tills alla tårar tar slut.

Ge mig det mörka, ge mig det svåra. 

Jag lovar jag orkar, jag bär åt oss båda.


Du är snäll, du är alldeles för snäll för ditt bästa. Du vill alltid alla så väl.

Tänkte försöka lägga mig lite tidigare än den senaste tiden. Denna tid hade varit hur sen som helst för mig för två år sedan, men nu är kvällen bara barnet än så länge. Får väl se om jag lyckas med mitt stordåd.
 
Något annat stort; imorgon fyller denna fina flicka hela nitton år!
 
Trots att vi inte ses så ofta, är jag så glad att vi fick upp kontakten igen i gymnasiet för det är en människa man inte vill missa att känna! Morgondagen i ära ska jag dessutom få träffa henne vilket ska bli jätteroligt!

På torsdag ger jag planen och mig själv en ny chans

Både min egenkomponerade plan och den gröna fotbollsplanen får en ny chans av mig. Jag tror att jag är redo. Jag tror att jag vet vad som behöver göras. Jag tror jag har lärt mig av mina misstag.
Det är jag som bestämmer om det ska fungera eller inte.
För jag vet, följer jag alla tankar, lyder befallningarna och utför straffen kommer det inte fungera. Då spelar det ingen roll hur många vändor jag springer eller hur många fler situps jag gör för jag kommer tillslut kollapsa. Inte i kroppen, men i huvudet. Och när jag gör det kommer det vara över för mig på planen. Då kommer jag få uppleva samma misslyckande som i vintras.
 
Istället ska ag försöka uppleva glädjen som jag har upplevt den senaste tiden. Eller snarare den glädjen jag har saknat. Den jag har sett de andra ha ute på planen. Att känna den. Och behålla den. 
För annars fungerar det inte.
Men det ska fungera.
I will be back!
 
 

Bakom en tjock fasad kan du hitta vad som helst

Jag pratade nyligen med en vän om hur lätt det är att dölja saker för andra, hur man mår till exempel. Läskigt lätt. Sedan stötte jag på detta citat i ett gammalt inlägg av Johanna där hon citerar en artikel från DN:
 
”Ortorektikern kan vara någon som många ser upp till. En förebild. När en frisk människa har ätit frukost och lämnat på dagis innan jobbet har en ortorektiker även hunnit springa en mil. När kollegerna äter lunch tillsammans tar ortorektikern tonfisksallad. [...] Folk ser upp till personer som klarar av att tacka nej. Sådana som springer fast det regnar ute, som alltid hinner till gymmet och alltid äter rätt. Men till slut blir det så rätt att det blir fel. Den hälsofixering som råder kan göra att vi far illa eftersom det har blivit för överdrivet.”

Och jag inser hur fruktansvärt lätt det är  dagens samhälle. Speciellt detta fenomen eftersom de mest extrema beteenden lätt kan viftas bort - eller klassas som normala. Bara för att det ser ut som det gör idag där var och varannan går på en diet eller tränar så fort de har en ledig tid. Därför är det så svårt att se var gränsen går. Vad är ätstört och vad är helt enkelt bara ett vanligt liv? Det går inte att se hur lätt som helst eftersom det är tankarna som är just gränsen. Mår man bra i det man gör (på riktigt alltså, inte genom att man matar ätstörningsmonstret) eller får det en bara att känna ångest och misslyckande? Om jag skulle kolla på utsidan på den fjorton-/ femton-/ och sextonåriga tjejen jag var i åttan till nian så hade jag lika väl kunnat säga att jag var en klok och glad tjej som bara tog hand om mig själv. Men jag känner den flickan bättre än så. På ytan var det bara glädje och medvetenhet, medan det handlade om tvång och livsmedelsförbud på insidan.
 
Gränsen är hårfin. Och det är otroligt lätt att dölja vilken sida man är på. Allt som händer inuti går att undanhålla från de flesta. Bara ett litet leende eller några ord. Det skrämmer mig. För, trots att man försöker vara uppmärksam, kanske bry sig lite för mycket om hur andra mår, kan det vara en hel hop med människor i ens närhet som mår dåligt av olika anledningar. Jag vet, man kan inte ta ansvar över alla på denna jord, men ändå önskar man att man i alla fall kunde göra något. Det kan man inte när man inte har en blekasta aning om vad som händer innanför pannbenen hos de i omgivningen.
 
 
Att folk sedan tror att man döljer något när det i själva verket är bra får man väl tyvärr också räkna med.
Så för att slippa det, försök berätta hur det är från första början - det blir lättare att handskas med problemet i förhållande till andra i framtiden. Och då slipper man ju det problemet att ingen tror på en.
 
 
Fick förresten en jättegullig kommentar som typ gjorde min dag! Jag säger ju att jag älskar kommentarer

Can't complain about much these days

Nu kan jag säga på riktigt att det ska bli roligt med helg. Typ den bästa på länge. Och det vet jag innan den ens har börjat. Men. Jag ska åka buss (<3) till bästa Henny idag och se bästa Buffy, sova över och sedan åka tillsammans till Anna dit både Rebecca och Emma kommer. Vi kommer ha det galet som vanligt och prata om skumma ämnen inpå småtimmarna innan v somnar. På söndag kväll ska jag sedan med mormor på konsert. 
Nej, jag kan inte klaga.
 
Inte för att bilden har något med detta att göra, men man kan aldrig få för mycket av varken fina burkar, Escadaparfymer eller Melissa Horn!
 

Louder

(tänkte skriva en simpel sak på engelska här, men eftersom jag är märkbart trög så blev det inte så då grammatiken inte vill jobba med mig, "ska det vara come eller comes?" mvh idioten)
 
Fick för ett tag sedan nys om If you say so, låten Lea Michele har tillägnat Cory Monteith (och ja, jag grät som ett barn när jag hörde den). 
 
 
Omöjligt att inte bli berörd ju.
Kollade sedan runt lite bland de andra låtarna i hennes album Louder och vad fan, hela jävla skivan är ju bra!
Inte för att det gör något precis, jag är bara glad att jag har hittat någonting nytt och bra att fylla tystnaden med!
Några är väl lite mer favoriter än några få andra, men alltså det här med att hitta låtar gillar jag. Mer musik åt folket!
  

Påskpyssel till min vän

Ett rosettpåskägg - så klart!
(bilderna blev sjukt dåliga, men man ser väl i alla fall vad sakerna föreställer) 
 

 
 Små decoupagehjärtan matchande till burken hon fått tidigare

 
Och vad är väl en påsk utan påskkort?
 

Help, I have done it again I have been here many times before

 
Mina slutsatser efter dagens jakt:
1, Jag kommer inte kunna ha min klänning på studenten
2, Jag har därmed slösat massvis med pengar på den
3, Jag kommer inte kunna ha en vit klänning överhuvudtaget
 
Men jag plågade i alla fall mig igenom detta uppdrag. Att fota och sådant som jag skulle göra idag, blev inte riktigt på tänkt sätt... Mitt notställ var finare i  klänningen så det blev så istället.
 
Annars har jag hittat en kärlek idag. Berättar mer om det någon annan dag!
 

Uppdrag på okänd mark

Igår var jag på iPhoneskaljakt (kändes konstigt att kolla på sådana saker). Idag sökte jag mascara (kändes ännu konstigare). Ja, jag överträffar ju nästan mig själv ibland. Imorgon ska jag på ytterligare en jakt för att köpa en bh till studentklänningen-jag-inte-vet-om-jag-kommer-ha. Fan vad dyrt det blir om jag skippar alltihopa och väljer något annat. Nåväl denna jakt betyder att jag måste in i provrum ett x antal gånger om jag känner mig själv rätt, vilket är lika med ytterligare-en-sak-jag-inte-gör-alltför-ofta. Sedan ska jag dessutom, på ett än så länge okänt sätt, ta på mig klänningen, ställa mig i spegeln, titta och ta ett kort. Som jag till råga på allt ska visa för en människa som absolut ville se. Åh, herregud. För att ta ut segern i förskott; jag överträffar verkligen mig själv. Ska jag lyckas med det bedriften att inte bli så beroende av min nya mobil också? Tror fan att jag kanske lyckas. Dock är det väl en nackdelen att man inte använder något fullt ut, men det är ju bättre än att mitt liv ska kretsa kring den rektangulära saken.
Till er som också befinner er på okänd mark.
Ta emot kramen och sedan kör du på!
 
 
 
 

Ett stycke bokmärke

 

 
 
 

För dina ärr visar var du var, inte var du ska

Jag har varken velat erkänna för mig själv eller för någon annan.
Inte velat säga ordet.
Det är så fruktansvärt missuppfattat, laddat och jag vill inte...ja jag vet inte. Missuppfattas?
Men andra (kunniga som jag faktiskt lyssnar på - ibland hehe) har upprepade gånger sagt det.
Och jag har väl insett att det inte är normalt.
Trots att det har blivit som att duscha håret. Typ.
Men mitt självskadebeteende är ett faktum och ett problem. För så ska man inte göra.
Jag skriver är och göra istälet för var och gjorde för jag har alltför många gånger tänkt att det är över.
Tagit ut segern i förskott.
Nu inser jag att det bara inte är borta pang poff för att jag har låtit mig själv vara ett tag.
Ja, jag kan tänka att "nu har jag inte skadat mig själv på jättelänge" också tittar jag tillbaka och inser att det bara var tre dagar sedan.
Men det kändes länge.
Nej, det är inte rätt. Det känns inte heller rätt att erkänna.
För som sagt, det är tabubelagt. Och så många som tycker och tänker en massa.
Som man inte borde bry sig om. Egentilgen. Men man gör det ändå.
Och man vill inte få en stämpel som uppmärksamhetshora.
Men vad fan. Uppmärksamhet?
Skulle man göra det för att få upppmärksamhet?! 
Ni tror inte att man kanske skulle välja något annat då? I alla fall jag.
Nej, uppmärksmhet är det sista jag vill.
Ni förstår inte hur mycket jag gruvar mig inför studenten med tanke på klänningen.
Som att det inte vore nog att den ska vara vit och kort (långklänning är inte optimalt på flaket för en sådan som mig som är klumpig även annars).
Oron finns.
För att någon ska stirra.
För jag räknar inte med att jag kommer hitta någon klänning som täcker. Men man kan ju hoppas.
För jag vill inte ha uppmärksamhet
För jag önskar bara att jag aldrig hade gjort så mot mig själv.
Och att jag aldrig kommer göra det igen.
För jag har gjort så mycket. Som satt spår på insidan. Och på utsidan.
 
 
Men det finns hopp.
Visst är det så?
Så är det.
Och det ska jag bevisa för mig själv så jag kan säga var och gjorde.
För nu är det mycket mer än tre dagar sedan. Jag har "studenten" på repeat i min hjärna.

"Typ den sista i världen"

Det var min käre faders kommentar till mig när jag tillslut gav upp min blåa Nokia och köpte mig denna vita sak. Ja, jag är med iPhone och vad passar inte bättre än att tala om denna stora livshändelse genom ett mobilinlägg? 
 
Dock är det säkert även mitt sista för det tog då en jävla tid att skriva.Hej, jag heter Sofia Ambivalent Kihlström

Vill. Vill inte.
Rätt. Fel.
Ahhhhhhh.
Vad skapar denna ambivalens idag då? Jo att titta på seriepremiären för Sunderbyns damlag.
Ja, jag vill spela igen. Gärna nu på en gång. Och ja, jag tror att det kommer fungera. För jag har en plan. Och med den lyckas jag. Jag vill tro det i alla fall.
Så...vad ska jag göra?
Jag vet inte.
Mvh Sofia Ambivalent Kihlström
 
 

Lake a gambler playing on when he keeps on loosing, I hold on

 

Lite kreativt med betoning på "lite"

Jag köpte det (i augusti) för att jag skulle ändra på det (april).
 
 Före:

 
 Efter:
 

Konsertkläder inför Holland

Konsertkragen jag sydde till Hollandsresan. 
 
Kan då tala om för er att det var en himla massa trådar som jag fick fiska upp, knyta och klippa av när jag sydde fast guldtygbitarna. Men att träna på fingerfärdigheten skadar aldrig.
 
Funderade på att ha en långklänning och eftersom den var kortärmad sydde jag dit egna ärmar och rynkade tyget runtom. 
Gjorde även dem lite längre och passade på att sy dit en extra gulddetalj, men det slutade med att jag valde min sametskjol istället.
 

I was in the dark and then it hit me

En vecka med många hål. Rubbningar och saknaden av rutiner.
Det är nu ansvaret väller över.
Tvivlet kommer. Om vilja. Om kompetens.
Men det finns också en glöd som tänds.
Vinnarskallen stiger upp.
Och slåss mot tvivlet.
Vågskålen far fram och tillbaka.
Det gäller bara att veta vilken sidan man ska hjälpa.
Vilken väg man ska ta när man kommer till vägskälet.

Återigen framför datorn

Nej, jag har inte haft något internet i Holland. Eller jo, gratis internet på hotellet, men jag har inte haft något att använda det med. Det har i alla fall varit toppen! Kom hem igår, men då bar det direkt av till Annas mosters stuga i Kallax där vi firade Valborg. Många korta nätter de senaste dagarna så jag ska snart sova för att vara i stan på förmiddagen imorgon. Någon dag kommer bilder, för jag har en hel del.
Bild från facebook när vi spelade i den Svenska Sjömanskyrkan i Rotterdam

RSS 2.0