Egypten!

Om allt har gått som det skulle lyfter mitt och Emmas plan om en minut!
 
Om inte så har vi väl blivit kidnappade
på Arlanda eller något...

Värmande sol, klarblått vatten och sand mellan tårna

Om mindre än ett dygn har jag avslutat första etappen mot min och Emmas länge planerade resa. Om jag inte har nämnt det så ska vi bo på ett fyrastjärnigt hotell vid vattnet i Hurghada. Att vi ska till Egypten har jag nog sagt. Ja, i alla fall...snart är vi på väg och jag vet inte om jag kommer ha internet någonstans. Ledsen att jag inte har förberett några inlägg (det från Estocolmo kommer någon gång) men det har varit en hel del i skolan. Det lilla som nu finns innanför mitt pannben har väl inte varit helt hundra heller. Som att det någonsinn är det heh...
 
Tänkte bara säga att nu drar jag och jag är inte ett dugg avundsjuka på er här hemma! Nu ska jag få träffa min Emma, vara helt ledig (att plugga matte på stranden har jag faktiskt inte något emot) och äntligen äntligen få komma till värmen. Ha det bäst så länge!
 
 
För att jag är en sådan bra vän
så kan jag sola och bada lite åt
dig också Izza ;) Du kan få ett sms
medan du sitter och pluggar så kan
jag berätta hur bra jag har det, hihi!
 

Så...

 
...sant

A million years, if that's what it takes

Som vanligt när man inte har något att skriva så kommer man på massvis med saker man kan skriva om, men man orkar liksom inte...
Jag kan berätta om min dag - fast nä.
Jag kan berätta vad jag vill just nu - fast nä.
Jag kan berätta vad hälften av mitt presentkort på H&M har tagit vägen. Jag har nämligen köpt en sommarjacka! Som att det inte hade varit nog med det (februari och kallt) så köpte jag den på barnavdelningen. När jag ändå är igång kan jag tala om att det var från killarnas barnavdelning. Jag kan även meddela att det inte ens är en sommarjacka...
 
En liten fin bild som jag tycker säger ganska mycket bra.
 
A million years
if I have to wait

När man inte kan få det bästa är väl det näst bästa bäst?

Det är väl logiskt?♥

Too mutch feelings in the same body

Att koncentrera mig på sociologin är det minsta jag kan göra just nu. Och jo, jag skulle göra provet i onsdags men jag kunde inte koncentrera mig då läraren pratade i en halvtimme medan vi skrev - i samma klassrum. Det var inte så att jag inte kunde det, men sista frågan uppfattade jag inte riktigt så jag kunde ju inte få rätt på den. Är det inte perfekt kan man inte få A och om jag inte ens har en chans är det ingen idé. Vilket ämne det än är så är jag inte nöjd om jag inte får A - vilket jag såklart inte får hela tiden. I alla fall så ville jag inte lämna in provet så jag rev sönder det. Jajjemensan, ni läste rätt. Jag är så less på att bara vara duktig duktig duktig hela tiden. Nu ska jag alltså göra omprovet på onsdag och jag ska verkligen skriva ett A! Inte för att man kan få det på ett omprov men om jag hade skrivit ett vanligt prov så...(Dessutom somnade jag på provet....måste sova bättre tills på onsadg)
 
Nu spårade jag helt. Vad jag egentligen tänkte skriva var att jag varken kan sitta still eller vara tyst. Just nu är det för mycket i min hjärna. I hela mig. Snart åker jag och Emma till Egypten. Jag känner mig som en ny människa. Jag överröser mig själv med alltför bra och känslomässig musik. I can't do this!!! Puhh...andas. Nu måste jag fortsätta med Durkheims sociala fakta, Marx alienation och Webers idealtyper - trots att jag bara vill riva, slita och dra ut allt inombords, lägga det på bordet och få det sorterat. Liksom få allt midre laddat, bara coola ned.
 
Det är liksom bara splaaaaaash!
 
Words will be just words
till you bring them to life
 
 

Jag hade en gång en dröm. Jag trodde drömmen var sann

Men så väcktes jag ur min sömn och drömmen försvann.
Svara mig du, var är den nu?
Jag bara undrar, var är den nu?

Jag trodde verkligen den var sann! Inget dåligt med det, inte alls - enda undantaget att det var en dröm. Jag har aldrig varit med om något liknande för vet ni, jag nöp mig i armen. Jag vet att jag tänkte "det är för bra för att vara sant, jag nyper mig i armen för att se om jag vaknar" men jag vaknade inte.

 
Förstår ni att jag var något besviken när jag väl vaknade då?

Åh, när väskorna packas

Tänk, i tio år - om inte mer - har vi planerat detta.
"När du går andra året Sofia, och jag tredje året på gymnasiet så ska vi åka utomlands tillsammans"
Ja, så brukade det låta. Själv trodde jag inte riktigt på det. Att vi skulle genomföra det. Jag tror det mest var Emma som drev på det hela, men nu är jag så sjukt taggad att det finns inte! Snart bär det av och det är först nu, när jag springer mellan min gröna resväska och garderoben och packar ned alldeles för mycket kläder, som jag verkligen förstår det. Vi kommer ha det bäst, trots att en del av tiden kommer spenderas med matteboken.
 
Åh, vi kommer ha det så bra.
Bästa Emma!

I'm blinded 'cause you are everything I see

Helg. Me gusta.  ¡Me gusta MUCHO!
Dock blir det väl endast plugg, träning, stallet och stan med en fin person. Jag har planerat att försöka skriva klart det mesta på en uppgift som jag in nästa vecka så jag borde inte blogga - men jag vill. Inte för att jag har någon aning om vad. Fast ändå allt. Min hjärna är inte på topp just nu. Allt snurrar runt, försvinner och kommer tillbaka. Jag vet väl inte snart vad jag heter, men inget ont som inte för något gott med sig. Antar jag... Fast jag vet inte hur.
 
 
No one ever makes me feel
like you do when you smile

Alla Hjärtans Dag

Denna dag borde ju existera alla dagar men idag är väl själva aftonen i så fall. Om ni nu fattar vad fröken dålig-på-att-formulera säger. Tänkte bara lägga in denna söta bild som jag snodde från Elinas blogg. Ha det bäst och många hjärtan till er!
Det är inte lätt när det är svårt.
Bara att konstatera.

Stockholmsfynd

Älsklingen från Urban outfitters. Ett ordinare pris på 700:- som sedan var nedsänkt till 359:- ledde mig till beslutsångest. Köpa. Inte köpa. Köpa. Inte köpa. När jag står i kassan säger kassörskan att det är nedsänkt pris: 139:-!!! Jag höll på att flyga upp i taket, men istället sa ja bara "oooooj...."
Finaste öronlösa muggen, som jag redan har visat.Passar så fint med den gröna söta jag köpte i Piteå. Älskar kollektionen!
 
 
Bilder från själva resan kommer en annan dag

Present

1.Skrev ut sidor
2.Klistrade ihop dem två och två (var osmart nog att inte skriva ut dubbelsidigt)
3."Band ihop" sidorna med nål och tråd
4. Plastade fast bilden på framsidan
5. Klippte ett fönster i tyget till framsidan där bilden skulle titta fram
6.Klädde in kartongen, en fram- och en baksida
7 och 8.Sydde fast sidorna på ett band som jag sedan limmade fast på insidan av pärmen i bokens "rygg"
9. Limmade ihop fram- och baksidan med varandra (för att den inte skulle bli så stel så satt jag ett "gångjärn" i form av en tygbit)
10. Ge bort den till en fin Lina
 
 
Första gången så det blev ju inte jättefin.
Visste liksom inte hur jag skulle gör allt så
jag kom på det eftersom och då blev det lite knasigt
 
 

Det blir inte sämre i en fin kopp

 
Förutom gott så går påsarna
att använda flera fler gånger!

Sju kuddar. Fyra filtar. Två ugglor.

Fick sluta riktigt tidigt idag vilket passade bra då jag har två prov jag måste nöta in. Kom till Kulturens hus strax efter elva där Rebecca gjorde mig sällskap ett tag med musik och prat mellan himmel och jord. Efter tolv, då hon gick, började jag plugga naturkunskap och tog bussen hem halv sju. Jag gav mig själv en riktig belöning när jag kom hem med middag och massvis med fin musik (och såklart lite sociologi) i min, för tillfället, favoritplats - myshörnan  jag har skapat i mitt rum. Kuddar i överflöd, det gillas!
 
 
Det var väldigt gosigt må jag säga!

Silen gör comeback!

Mycket sociologiplugg idag men jag förstår ändå lika lite som jag gjorde innan. Hälsade på fina Bonita idag och myste på vägarna. Dagen avslutades på bästa sätt med målvaktsträning på fotbollen. Det var riktigt, riktigt roligt!
 
Latley I found myself thinking
Been dreaming about you a lot

It is all your fault

Ja, man borde väl lägga sig...
 
I wanna be with you
I wanna feel your love
I wanna lay beside you
I cannot hide this even though I try

Åh vad ni är bra!

Jag förstår verkligen inte hur tur man kan ha! Varför får jag umgås med världens finaste människor? Mitt i allt kaos påminns man om hur bra man egentligen har det, av kvällar som denna till exempel. Jag finner liksom inte ord för hur bra ni är. Och vilken tur sedan, att ni har samma kompissmak som mig så att alla vänskapsband liksom flätas ihop.
 
En liten friendsbild tycker jag passar in här.
 
Oj vad jag blev känslosam här känner jag.
Men ni fattar, jag hade det väldigt bra ikväll
och jag tycker om mina vänner en hel del.

Lina Arngren

Förlåt mig, forgive me, perdóname, anteeksi, kära - numera myndiga - Lina för att du har fått vänta i drygt 13 dygn, 17 timmar och 30 minuter på att jag skulle skriva något. Eftersom du inte har tjatat kan jag bara dra slutsatsen att du tror att du vet ganska mycket om dig själv och inte behöver läsa det jag skriver, men jag tror inte att du ska vara för säker. Du vet i alla fall inte hur du ser ut genom mina ögon, men nu ska du få reda på det.

Du får stå ut med att läsa om dig själv i tredjeperson för det är lättare att skriva så och jag har bestämt mig för att vara lat idag.

* * * * * 

Det första minnet jag har av Lina Arngren är när vi en gång i tiden spelade basket tillsammans. Alla i laget hade blåa eller svarta shorts av något slag men jag syntes där tydligt med mina knallröda badbyxeliknande shorts. Därför var det skönt när den andra lilla blonda tjejen ibland hade några aprikosfärgade byxor så jag inte kände mig så ensam. Ungefär som Rudolf med röda mulen fast ”basketspelaren med röda shortsen”. Det starkaste minnet från basketen var dock ett ganska olyckligt sådant. Lilla Lina hade precis fått sin tandställning och sedan var det någon som råkade kasta bollen rakt på hennes mun på en träning. Jag minns att jag tyckte så synd om henne för hon fick så ont och sedan kom hon aldrig tillbaka till basketen.


Det var först i åttan som jag började umgås med Lina lite smått då vi hade en gemensam kompis som skulle flytta. Hon förde oss samman när vi ville umgås med henne innan hon flyttade och efteråt kom vi bara närmare och närmare varandra. Jag insåg ganska snabbt vilken underbart, härlig människa Lina är. Hon har en personlighet som inte riktigt går att förstå genom förklaring utan man måste uppleva den. Lina kan göra den tråkigaste sak till rolig genom att, på något konstigt sätt, bara slänga ur sig lite åsikter. En utav de roligaste sakerna att lyssna på är Lina som säger vad hon tycker. Hon har verkligen klara och starka åsikter om saker och ting och det är riktigt underhållande. Det roligaste är ju att få ta del av Linas tankar när hon är riktigt förbannad. Då flödar aggressiviteten och man är glad att man har henne som vän och inte fiende. Trots detta kan Lina vara riktigt mjuk. Hon bryr sig om sina vänner och är verkligen förstående när man pratar med henne. Det märks att hon lyssnar, tar till sig varje ord och jag skulle gärna rekommendera henne som psykolog.

När vi började umgås var det mest i skolan på luncherna, oftast kring matbordet, och jag överdriver inte när jag säger att det var veckodagarnas bästa stunder. Det var många fina människor vi åt lunch med tillsammans och genom alla våra sjuka, konstiga, roliga, allvarliga samtal lärde jag känna Lina ännu bättre. Dock var ju inte den maten så god men jag har ändå kunnat uppleva fantastiska måltider i Linas sällskap. Lina är nämligen en riktig jävel på att laga mat och man är alltid lika förväntansfull när man ska till henne och äta för man vet att det blir något riktigt gott. Dessutom är hon alltid så otroligt gullig så att hon gör något till kräsna mig som inte äter så kallade ”godsaker”. Det jag får är visserligen otroligt gott men det borde snarare kallas för något i stil med ”superdupermegasmaskigasaker” för det smakar lika bra som namnet är svårt att läsa. De flesta saker jag får hos Lina är något nytt som sedan blir en riktig favorit! Inte nog med att maten är god och att jag kan äta den så är det alltid riktigt ögongodis som ens ögon får smaka på. Det känns som att man kommer till en restaurang och varje gång man blir ditbjuden så ser man till att ha fastat ett tag innan. Man vill ju inte vara mätt!

Förutom de konstnärliga saker Lina gör med maten gör hon detsamma med pennor och penslar. Hon är otroligt duktig på att måla och rita och allt vad det nu heter och jag hoppas verkligen att hon är medveten på sin talang. 

Fröken konstnärlig ska ju såklart få vara musikalisk också och är även duktig på gitarr. Då menar jag inte att hon spelar låtar med tre accord utan det är svåra saker. Fast hon anser ju såklart att det inte är så svårt, men av det lilla jag har fått höra henne spela så kan jag berätta att hon är en aning bättre än vad hon utger sig för att vara. Dessutom passar hon väldigt fint ihop med sin lilla gura.

Det är något Lina gillar som jag inte förstår mig på. Det ”något” är tv-spelet Call of duty. Hon har många gånger försökt få mig att spela men jag får en hjärtattack bara genom att titta på. Lina däremot är så långt ifrån ett nervvrak man kan vara. Hon spelar på lugnt och sansat och lyckas gång på gång. Enligt mig är Lina värsta proffset!

Gånger då Lina är mindre lugn och sansad är när hon sitter på bussen och den inte är på rätt ställe i tid. Jag har träffat Lina en sådan gång och hon var verkligen stressad. När vi satt och pratade om sådant som sena bussar och så vidare ropar de i högtalarna att vi måste byta buss. Jag tyckte givetvis synd om Lina, men jag kunde ändå inte låta bli att skratta. Det var verkligen ironiskt att det hände just då och jag lovar, Linas förtvivlade miner skulle få vem som helst att dra på läpparna.

Hon är verkligen en riktigt tuff brud om man säger så. Hon står upp för sig själv och har ett mod som jag inte förstår mig på. Visst kan Lina mycket och är riktigt duktig på det och det är såklart roligt och jag beundrar henne verkligen för det, men det är inte vad hon gör som gör henne till den vännen jag tycker så mycket om, utan det är vad (vem) hon är.

Sedan är ju Lina väldigt smart också,

men det förstod ni säkert. Bra på alla
sätt och vis och jag är så otroligt glad att

jag  har fått henne som vän! ♥

 

Livet är för kort för att låta tiden rinna

Ska bli så otroligt skönt att få spendera några timmar hos Lina tillsammans med fins vänner och bara slippa alla tankar och plugg för ett tag. Fast jag är väldigt besviken på mig själv att jag inte har en bra present. Jag som älskar att hitta på presenter och ge bort, men om jag känner henne rätt blir hon väl glad ändå - trots att det är som det är. Nu ska jag fixa det sista och förhoppningsvis hinna plugga lite till.
 
Siento por ti
lo que nunca
por nadie sentí

Blommig bakning

Sådär en och en halv månad sedan, men bättre sent än aldrig! Jag råkade fota i RAW-format och kunde inte öppna bilderna. Sedan hittade jag ett program jag fick med kameran och nu har jag äntligen ändrat filformat.
 
Detta är alltså en dag under julklovet då jag och Emma bakade matmuffins och hade det lite sådär mysigt som vi brukar ha.
 
Bara för att jag blev så ledsen när jag trodde att jag aldrig skulle kunna se bilderna jag tog under den perioden (bland annat dessa) så lägger jag ut extra många. Okej, det blev ingen logik i det där men det får ni köpa!
 
Emma bakade även äppelpaj (alltså fika)
som jag ialltså nte åt,
men de var söta att titta på
 
 

If You Wanna Make The World A Better Place

Take A Look At Yourself, And Then Make A Change

Min konstnärliga och fina vän

Jag fick inte bara fåglar, fotbollsresa och annat fint utan även två mycket söta apelsiner. Den första här fick jag av Rebecca på morgonen i skolan på min födelsedag och det var den mest mättande apelsinen jag har ätit! Åt den till frukost dagen därpå och drack en kopp te, och jag lovar (!) jag blev hur mätt som helst! 
Sedan var ju Rebecca så dum och inte följde med på Lazergame. Jag blev väldigt, lite småsur så hon försökte gottgöra mig med en till sötis som jag förtärde efter en träning. Även den mycket god.
 
Och jag förlät henne, nätt och jämnt.
Hade det inte varit för apelsinen vet
jag inte hur det hade blivit.
(Vill även gratta fina Lina som fyller 18 idag!)

Lever en del av min födelsedagspresent just nu

Efter att ha fått det blöta håret fryst till is, flygit i ett nytt flygplan, sovit på flygbussen, vandrat trött genom Stockholm, ätit superdupergod indisk vegetarisk mat på en urmysig restauran, pluggade jag sociologi i två timmar för att få min belöning och gå in på datorn.
 
Sängen är jätteskön,
runt hörnet finns en secondhandbutik
(av de 183 som finns här),
imorn blir det shopping och
landskamp på Friends Arena.
Ja, jag mår bra!

Två kesellatips

Proteinrikt, utan socker, gott, mättande. Lättkrsella (samma sak som kvarg) är så väldigt mumsigt så jag tänkte ge er två tips på vad man kan ha det till.
 
1. Ett utmärkt alternativ till pannkakstårtan istället för grädde. Mellan pannkakslagrena kan man även ha banan och bär av något slag, mums!
 
2. Efter tränngen - eller när man vill. Jag brukar frysa ner små burkar med kesella, frön och bär som jag sedan tar med när jag till exempel morgontränar så man kan äta frukost direkt efter att man har duschat. Kom bara ihåg att ha den i en påse så det inte rinner ut. Jag lovar, blåbär i väskan bland skolböcker är inte roligt...
 
Jag säger att naturell kesella är gott,
INTE den smaksatta!
 

Fick fåglar & fyra fler fina föremål

Mina vänner skämmer bort mig.....
 
Fågelkopp, ugglor x3, ugglekort, uggleljus, ugglehalsband,
escadaparfym, lush-ansiktsmask, fjärilkort, biopresentkort!♥

Ta mig tillbaka till tiden då allt var tryggt

Jag kan inte låta bli att Önska. Tänka. Grubbla. Fundera. Länkta.
Den jag en gång var. Den tiden som var.
 
Varför är det inte så nu?

Jag har åkt utomlands och tatuerat mig

 
 
Ganska härligt ska jag be och få tala om

Sushi for the win!

Nu sitter jag formodligen och pluggar som en idiot inför sociolgiprovet som kommer nästa vecka. Tänke därför bjuda er på ett tidsinställt inlägg med lite olika bilder från min födelsedag.
Pengar till resan, fina kort, årskort på Inpuls och världens sötaste rådjursask från mormor, bara för att jag tyckte den var så söt, hihi
Tre kuvert från mamma och pappa med
1. En resa till Stockholm för att se Sverige-Argentina (förhoppningsvis Zlatan och Messi)
2. Lite shoppingpengar till resan
3.Lite pengar de har sparat till mig i aktier och av barnbridraget som jag ska förtsätta ha undanlagda.
 
Lite födelsedagsfrukost med egenpressad apelsinjuice,
sushimiddag,
presenter.
En fin dag
 

So this is what it feels like, being at the right place the right time

Tack fina, fina, underbara, vänner för en bästbäst födelsedag!
 
Vi började dagen på Area 66 och spelade Lazergame
(kameraskygga Hanna var även med)
Sedan åkte vi hem till mig och de gav mig äckligt mycket fint (som jag lägger ut en annan dag)
Bjöd dem på min tårta och den gick hem som tur var!
Vi spelade "...Det borde man ju veta", men vi sa inte som de lovade på beskrivningen; att man skulle få höra sig själv säga "det borde man ju veta". Vi sa mer; "ofta man ska veta det?"
 
Henny och Anna sov över. Nästa dag kom även Rebecca och de hjälpte mig att äta upp tårtan så jag slapp göda mina föräldrar. Vi hade det även väldigt roligt på Hemängskullarna med de andra småbarnen från byn.
 
Förutom presenter gav de mig såklart
mycket skratt och en väldigt fin stund.
Vad skulle jag vara utan er?
 
 

RSS 2.0