Turn around the picture

Naturkunskapsredovisningen är avklarad så nu slipper jag tänka på den. Eller slipper? Jag vill ha den att tänka på. Tänka på något riktigt intensivt och mycket. Tänka på skola. Tänka så mycket att jag inte kan tänka på något annat. Bara skola skola skola. Jag vill. Jag vill. Jag vill...jag vill. Åh, vad man vill mycket. Vill hit och vill dit. Sedan är det ju massvis med saker man inte vill. Vill. Vill inte. Vill. Vill inte...Varför inte bara vända på allt? Det blir som man vill. Det blir inte som man inte vill. Jag behöver ingen skola som tar kål på mig, det klarar jag så bra själv.
 
 
Dag blir natt och natt blir dag.

Nostalgi på beställning

Efter en förfrågan av Lina kommer här ett riktigt nostalgiinlägg från konfirmationen och Kråkbergstiden.
Jag tog inte bara standardbilder, men det var meningen.
Inga klagomål om ert utseende, tack!
 
Pass på, här kommer 66 bilder enda från vandringen med klassen i åttan till skolavslutningen i nian!
Kåbdalis med skolan                                       
Konfirmationsläger i Munkviken. Sommaren mellan åttan och nian
Konfirmationen. Vi spikar upp "Jesus" på korset.
Fjällvandring i Abisko med niorna på skolan 
Jag vet att jag är drogad. Förlåt då!             

En höstdag utanför matsalen. I bakgrunden kära A-huset.
Sista veckan (?) på denna märkligt formade skola.
Baldags med en sjujäkla förfest hos Tilda!    
Skolavslutning på Kråkbergsskolan. På något sätt klarade vi oss igenom högstadiet.

Kramkalaset började
Ledsen att säga det 9C, men jag saknar er inte ett dugg (med två undantag)
 
Jag blev ju själv helt fast
medan jag sökte bilder.
Jag saknar väl inte
högstadiet precis,
men vännerna,
lunchrasterna,
konfirmationen,
/NOSTALGISK!
 
 

For sure. That's what friends are for.

 
Man bara lever.
Inga konstigheter.
 

If I could say one thing to me in age fourteen...

 
Man trodde man var så stor.
Jag känner mig ännu yngre 
nu än vad jag gjorde då.

Krya på dig springare

Som jag misstänkte.
Han klarade sig från Sunderbyn till Luleå, från Luleå till Storheden, från Storheden till Luleå och från Luleå till strax innan Storheden, sedan sade det pang och hipsvips var all luft ur bakhjulet borta. Det blev då att ta med honom till Biltema för att sedan vandra hemmåt. 
 
Mina blåsiga fötter mår förvånansvärt bra faktiskt!
 
 

They rise in the morning, and they sleep in the dark.

 
And even though 
nobody's looking

På min vita springare en solig aprilmorgon

Bara för att jag alltid vaknar när jag inte vill vakna är jag väldigt trött, men ändå på väg till skolan - tots att jag börjar om två timmar. På grund av enorma blåsor - på och under fötterna - och dåliga bussar väljer jag att göra den första cykelturen till skolan idag. Hade egentligen kunnat göra den för ett tag sedan, men för att minska på de bruna llerfläckarna som hamnar på ryggen om det är blött har jag låtit det torka lite ute först. Får se om min (mormors/mammas) lilla röda vän håller hela vägen dit, till Storheden, tillbaks till skolan och hem igen. Man får väl alltid hoppas.
 
Jag är såå skoltrött!
Eller lärartrött om det nu
är det man vill kalla det

Slog jag i huvudet utan att jag märkte?

Jag har alltid avskytt tatueringar, verkligen avskytt. Jag har inte tyckt att det har varit fint på något sätt. På senare tid (oj, vad jag lät gammal där...) har jag börja tycka att somliga är riktigt fina -  det vill säga på andra. Jag har glatt kollat på fina tatueringar som mina vänner har funderat på, givit förslag och tänkt att det skulle vara riktigt fint på dem. Nu har jag kommit på mig själv att googla tatueringar och blivit frustrerad över att stället jag vill ha den på kanske inte är så bra om man ibland vill kunna dölja den. Slutsats: jag har börjat fundera på att tatuera mig. Jag vet inte riktigt om jag har slagit i huvudet eller om det bara är någon tillfällig tanke. Jag får väl fundera i några månader och se om jag fortfarande vill samma.
 
 
Mamma skulle förresten döda mig om jag gjorde en.
Nu hittade jag det första positiva med att ha fyllt arton!
 
 

De enklaste besluten blir svåra

Som vanligt efter att jag har varit duktig och pluggat på Kulturens hus tycker jag att jag förtjänar en paus och denna paus ägnar jag åt bloggen med en ny kategori. Jag visste inte riktigt vad jag skulle döpa den till men nu blev det såhär och som jag har sagt har jag en hel hög med citat och annat fint, eller mindre fint, som väntar.
Detta är så klockrent.
 
Som sagt: klockren
 

Just a little bit...

Att man aldrig ska göra rätt. Alltid göra fel.
Fast det känns ju skönt att veta. Att veta hur mycket man är hatad.
För ingen hatar mig så mycket som jag själv gör.
Imorgon. Ny dag. Nya förutsättningar.

I feel like I'm slipping away

Vilken bra helg det har varit. Helt toppen och felfri! 
Jag önskar att jag kunde säga så, men då är det ju såklart två saker som kommer ivägen och förstör. Det stavas idiot. Soy una idiota grande. 
Jag önskar att man bara kunde strunta i onödiga, negativa saker. Allmänt liksom. Det har jag svårt för. Jag ska alltid minnas det där lilla felet. Det där som är ivägen för att det ska vara perfekt. 
Annars har helgen varit toppen. Har fått gjort mycket och belönades mitt i allt med några timmar med tre fina vid namn Hanna, Izza och Lina.
 
 
Åh, kommer ni ihåg? Saknar detta... Mina Grå mjukisar <3
 
Snart är det fotbollsträning som hade
kunnat avsluta denna perfekta helg.
Ja, om det inte hade varit så att
jag hade förstört allt.
 

"All I want is something that I can relate to"

Jag blir alltid lika förvånad, när det än är, vad det än gäller, vart jag än hör/ser/läser det. Varesig det är saker som sätter ord på mina tankar eller om det är ord som jag redan har tänkt. I am not alone! 
 
Någon dag kommer det väl en citatbomb. Haha, jag blir verkligen förvånad varje gång det händer! 
 
Jag får väl typ skapa en kategori för allt.

Heaven doesn't seem far away

 
Överkastet och kuddarna är ju bara sådant som finns i drömmar.
Jag vill att drömmarna ska bli verklighet. Borde spara pengar, men...

Ge mig logiken så ger jag dig svaret

 
 
.

Yttrandefrihet, visst, men seriöst?!

 
 
 
Man undrar ju vad somliga människor tänker med...

I know what I'm doing is wrong but the disease is strong

Solen skiner, asfalten kommer fram, till och med grästet syns på några ställen. Det håller på att bli vår. Förlåt för deprimerande inlägg. Jag borde vara överlycklig.Ingen normal människa kan väl riktigt förstå vad som är problemet. Inte ens jag kan det. Varför ska det vara så svårt? Varför kan jag för i helvete inte kunna vara normal?!
 
Jag borde ha pluggat efter skolan, men jag var så jävla orkeslös. Orkade inte ens hålla i en penna. Jag borde plugga nu efter den jävla middagen, men allt jag vill är att slippa vara ensam. Att någon ska komma hem, gå till skolan eller något. Jag vet att jag inte borde blogga utan göra andra saker, men jag har inte lust med något annat nu än träffa fina människor. Tyvärr visar jag ju ingen speciell tacksamhet mot dem. 
 
fan
 
 
 
 
Stronger than my will of going on,
and I do my best to destroy myself

Rädslan för sin egen rädsla

 
 
If I knew, I could change

Hejdå för en stund

För några dagar sedan betämde jag mig att göra det som jag länge har tänkt. Det känns skönt, men jag var lite feg och skrev ett brev istället för att prata, men är man socialt inkompetent så är man (vilket förövrigt kommer göra att jag aldrig kommer få något jobb). Jag har i alla fall bestämt mig för att ta en paus från Bonita och stallet fram till sommaren. Ett ångestmoment mindre, men jag vet att jag ju hursomhelst kommer behöva åka dit igen, även fast det är långt kvar och långt inne ligger det och retar. Fast just nu är det mycket annat som känns värre så stallet kommer inte bekymra mig alltför mycket den närmaste tiden i alla fall.
 
 
 
Det största problemet är att jag älskar denna häst.
Annars hade jag bara kunnat lämna henne för gott.
 

Bara för att jag kan

Bara därför bloggar jag nu.Jag har inget vettigt att säga - men sedan när har jag haft det egentligen? Väntar på att pappa ska sluta också sedan ska jag köpa nya målvaktshandskar. De jag har nu har jättedålig passform (varken stora eller små, men de hålls inte på plats) och dessutom är de hala som sidenvantar.

Just nu är jag less på allt och borde egentligen plugga istället för att vara på internet, men det går ju som det går. Har man ingen vilja eller ens en gnutta motivation gör det ju inte saken bättre heller.
 
 

Viljan drar ju halva lasset

Jag fick ingen instruktionsbok för livet

 
 
Allt är inte så lätt som man kan tro

Gud Messi på Freinds Arena

Medan vi är och spelar match i Arvidsjaur (och missar hockeyn!!!) lägger jag upp lite fotbollsbilder från Estocolmo.
 
Jag har ju inget långt objektiv så det blev lite mer översiktliga bilder
Fint Sverige, fint.
Guden själv.
Och Sveriges lilla (stora) Gud.
Här gör Sverige sitt första mål, wihoo!
Och Argentina tar ledningen strax därpå
MESSI DIOS.
Samma man som störtade in på planen under matchen mellan Brasilien och Equador som vi såg 2006 tror jag det var, kom in på denna match. Lite lustigt att han gjorde det under de båda, och enda landskamperna jag varit på.
 
Underbart!

I staden där två centimeter snö är snökaos

Efter att ha renskrivit NK-anteckningar sida upp och sida ned ett bra tag här på Kulturens Hus förtjänar jag en liten paus. Tänkte passa på att lägga upp lite bilder från min födelsedagsresa till Stockholm. Lite sent, men bättre sent än aldrig!

Vädret var ju inte toppen, men resan gav mig en annan bild av Stockholm än vad jag har haft förut. En mycket, mycket bättre sådan!
 
Afternoontea på Vetekatten.
 
Fotbollsbilderna kommer imorgon.
 
 

Porque somos algo más

Här kommer en fin låt mitt i allt annat. Förmodligen är det ingen mer än jag som tycker att den är så fantastisk (av mina få läsare alltså). Det som gör den så underbar är ju språket eftersom det var det jag hörde först och jag tror ingen av er är någon fantast av spansk musik, fast vad vet jag. Efter att ha lyssnat på den några gånger började jag  även höra vad de sjöng och texten är ju lika fin. Den går liksom att tolka lite hur man vill, beroende på hur det är. Jag hörde nyss Håkan Hellström säga att genom musik och film vill han kunna fly en liten stund från verkligheten. Jag vill inte fly, jag vill kunna relatera. Sådant gillar jag. Det behöver inte vara hela låten rakt igenom, men bara det är någon liten rad som är klockren så blir låten genast underbar. Här kommer min första spanska kärlek Algo más.
 
 
För att något ska bli begripligt översätter jag refrängen, resten orkar jag inte.
 
(Från "Es algo más, algo que me llena")
Det är något mer, något som fyller mig.
Något som inte dödar eller förgiftar.
Det är något mer, något mer än kärlek.
 
Det är något mer än avståndet,
än smärtan och nostalgin.
Vi vet att detta inte kommer separera oss
 
(Sista blev typ lite konstig för jag får inte ihop det till bra svenska, men det är fint i alla fall)
 
Me gusta! Me gusta mucho <3

Det man inte brydde sig om när man var tio

Varning för strömmande känslor och ett flertal svordomar.
 
Fucking jävla skolvecka. Ja, skolvecka. Hur fördjävlig kommer då inte helgen bli? Drog ut på allt så läng som möjligt, trodde att det skulle räcka. I helvete heller! Det skulle bli ett bra avslut, men vad kan man förvänta sig? Ska man kanske börja festa så man har saker att göra på helgerna - festa på kvällen, bakfull på dagen. Eller så inte.
 
Vilken idiot är det som har kommit på allt jävla skit? Kunde man bara inte får vara tio år föralltid? Jag menar, vem vill inte det liksom? Jag har aldrig hört någon som inte önskat att de var tio år igen och gick på mellanstadiet. Jag är så in i helvetet jävla pissarg just nu att jag bara vill ha en jävla brottardocka på 100 kilo som jag kan få slå/riva/slita/sparka/bita/skrika sönder.
 
Förlåt att alla mina inlägg blir för osamanhängande, för negativa, för privata, för mycket, men jag har inget bättre sätt att uttrycka mig själv än i form av text. Visst kan jag skriva i alla mina tusen anteckningsböcker men det är inte samma sak. Jag kan fortsätta på mitt Word-document MEN WORD ÄR SÅ JÄVLA SEGT!!! Jag kan strunta i bloggen, men jag vill ju skriva på den, varför ska jag ha den annars liksom?
Och Delice, förlåt att jag säger förlåt
 

För att pigga upp detta lägger jag in mina två nya fynd. En tekanna med sil och tre spetsdukar. 
  
 

 
 
En positiv sak är att det blir
filmkväll hos fina Lina imorn

I'm so sorry so sorry for wasting your time

Redovisningen gick åt skogen. Eller jag dog ju inte, men jag vet att det hade kunnat gå så mycket bättre. Ja, såklart så finns det över allt, lite mer, lite bättre, det går alltid. Nåväl...stannade och väntade på Henny och Anna medan de snackade betyg, sedan på Henny som missade två bussar också kom jag hem där kring sex. Good! Har typ inte gjort någon nytta alls annat än rensat papper och planerat all nytt jag ska göra imorgon. Förhoppningsvis får jag se Rebecca på Kulturens hus också och även träffa Lina, Hanna och Izza på kvällen. Man kan ju alltid hoppas. Hockey blir det i alla fall och jag hoppas av hela mitt hjärta att Luleå tar hem det, men hjärnan och logiken säger något helt annat. Om inte Luleå vinner hoppas jag ju på Skelefteå så det blir väl bra hursomhelst haha.
 
Om jag är duktig, lägger jag upp lite bilder från Stockholm imorgon :)
 
I can't hold it back 'cause I'm losing my mind 

Tagga redovisning!

När man som vanligt vaknar sex och ligger och vrider sig till sju är det väl ett uppenbart tillfälle att träna till dagens redovisning. Känner mig alltid lika dum när jag går runt för mig själv och pratar, men nu är jag redo. Jag ska allt visa att jag inte är så jävla dålig på detta!
 
Efter redovisningen är det helg och det borde ju vara veckans höjdpunkt, det man längtar till. Jag vill bara att den ska ta slut med en gång, innan den ens har börjat. Jag vill att skolan ska börja nu, inte om två timmar. Jag vill aldrig att skoldagarna ska ta slut för där har jag saker att tänka på hela tiden. Där har jag fina vänner. Där är jag inte ensam. Jag har så fullt upp att det är det jag kan tänka på, men sedan lämnas alla tankar åt sitt öde. Tack och lov är det länge kvar till lovet, men nu är det snart helg. Jag vill inte ha helg.
 
 
Olvida, olvida, sólo olvida

Vem sätter värdet?


Nästan bara film idag på skolan. Skönt. Hade inte orkat något mer. Mattelketionen var nog mycket. Jag vaknar såklart vid sju varje dag förutom den dagen jag ska vakna sju. Eller jag vaknar då men är jättetrött. Jag blir så less på mig själv. Varje dag. Visst är det skönt att vakna tidigt - om man är pigg det vill säga. Äh, jag orkar verkligen inte med mig själv.
 
 
Mientras los días pasen por mi ventana,
sólo espero que vayan a pasar.
 
 
 

Cuando el mundo es frío, os recuerdo.

Tänk om man bara skulle få omges av alla fina människor hela tiden. Det hade inte varit så dumt. Fastu då hade det kanske inte varit så underbart varje gång man träffar dem? Eller jo, för alla fina är ju bara bäst. Ingen nämnd, ingen glömd.
 
 Massa frågor. Inga svar. Dagarna rullar på. Ännu fler frågor. Ännu färre svar. Jag länktar, men ändå finns det inget att länkta till. Jag drömmer, men jag vet att det är hopplöst. Jag väntar och väntar och för varje dag, mister jag hoppet mer och mer. Små, enkla saker gör mig överlycklig; jag glömmer allt för ett tag, men det varar bara så länge jag inte är ensam. Fina människor, ni är guld värda!


 
Nobody is perfect,
but you are to me

Can somebody get me out of this nightmare?

 
Imorgon är en ny dag.

Quiero decirte tantas cosas, que nunca imaginé

Åh en sådan seg dag! Första dagen efter lovet är ingen höjdare precis. Särskillt inte efter att jag gick till Emma och såg på en film (när jag egentligen borde lagt mig) och sedan stannade för länge där (när jag borde gått hem och sovit) och därefter sov över och somnade kring ett (när jag vid den tiden redan borde sovit 3-4 timmar). Jag borde ju gå och lägga mig nu för att inte vara så trött imorgon, men jag vill göra så mycket just nu och samtidigt inte göra någonting alls. Jag vet inte vad jag vill.
 
Vill sluta tänka, det är allt. Min hjärna överarbetar. Varför slösa så onödig energi?
Jag önskar att jag kunde blogga, ja verkligen blogga och inte bara skriva skit, men har det inte gått på fyra år känns det inte så troligt att jag helt plötsligt skulle börja. Ni får nöja er. Var glad att jag ´har alla mina fina skrivböcker så det i alla fall blir lite mindre gojja.
 
Nu ska jag fortsätta halsa te för det var inte det roligaste att få världens hostattack medan jag blev klippt...Kul förresten att frisörskan kände igen mig. Har klippt mig hos henne en gång tidigare och det var typ ett år sedan. Fotbollssnack blev det igen i alla fall.
 
I brist på idéer i val av bilder får ni en låt istället. Ni kanske inte är lika lata som mig som aldrig orkar lyssna igenom låtar på bloggar.
 
 
No sé si voy a quedar en silencio o no

Henny Schelén

Några (UPPDATERING: 11!) bilder på fina Henny från Kåbdalis :)
 

Hahaha Henny plumsade                                                  

 
Inget klag på att luggen
ligger fel nu Henny!

A side of me wanna be free. A side of me wanna stay a prisoner

Det är en sak jag stör mig så sjukt mycket på i designen, men nu får det vara så. Jag får ta och störa mig på det för jag fixar inte att ändra det. 
 
Jag ville ha lite vitt och ljust nu när våren är här och inte den där kalla, blå vinterfärgen. Älskar att det är ljust så länge ute! Ännu en gång har jag överlevt den mörka, kalla och snöiga vintern och ljuset och våren har inte kommit mer lägligt. ♥
 
 
Här kommer tre bilder från en dag i Måttsund med vårrullslagning, sparkning (ni vet, åka spark) och extrem trötthet haha. Vi bakade även tårta bara för att, men sedan kom vi på något att fira - det var 30 dagar tills Anna och Henny skulle på Bäverkonserten (idag är det 15). Det var även Earth hour så vi satt och mös/halvsov med tända ljus.
 

 
Jag vet inte vad jag hade gjort om
det hade varit mörkt ute nu också.
Hade väl drunknat i mörker.

There are days when I'm OK, and for a moment I find hope

Det var finfint hos Emma (PiteåEmma) med tvåkommafem andra fina personer. Först en timme i solen Piteås fina stad med Kopparnäs fina Henny eftersom Anna missade bussen. Vi orienterade oss ganska bra till Emma dit Rebecca kom lite senare och då började vi med våra projektredovisningar. Rebecca åkte typ hem direkt och då började vi med tacosen. Sojafärs är något jag måste köpa hem för det var ganska mycket godare än quorn. Såg även hockey, åt och bara var. Helt toppen! Har inte sovit så skönt och så många timmar på jag vet inte hur länge vilket gjorde att jag var pigg när familjen blev bjudna på hemmagjord sushi hos Emma (Sunderby-/GotlandsEmma). Mysigt som vanligt och jag får det inte sämre idag när finLina och finEmma kommer och lagar middag med mig. Dessutom ser jag hocvkey just nu och är nästan klar med renskrivningen av naurkunskapen. Det dåliga är att Luleå ligger under och att jag inte har redigerast bilderna från Emma (PiteåEmma), men annars är det toppen! Lovet har varit lika så.
 
Så här kände vi typ under hela tiden vi pluggade
<3                                                                                                       
Såg Luleå besegra Färjestad med hjälp av projektorn på den stora väggen
När vi skulle hem ritade Emma oss en karta så att vi skulle hitta
Vi fick träffa Justine efter flera månader av frånvaro
 

 
Nu ska jag ta och göra om designen lite.
Så om det ser helknasigt ut så vet ni varför.

There are good days, there are bad days

Wihooo, vaknade halv åtta igen!
Har snart halsat i mig en liter te för att jag överskattade mitt imunförsvar igår när jag drack från min kära halsonda Emmas glas igår. Jaja, är huvudet dumt får kroppen lida. Jag får i alla fall dricka ur min underbara fågelkopp. Jag inhandlade ännu en till i min fina koppsamling för igår, efter att jag frivillig surplat i mig bakterier och efter att jag och Emma lagat en väldigt god lunch så kom Amanda och plockade upp oss med bilen. Vi åkte till Boden (av alla ställen!!!) men det var för att vi skulle på en finfin secondhandaffär bland annat. Dock var inte Boden riktigt på vår sida, men efter att vi kommit två timmar innan öppningsdags (öppet 17-20, varför?!), orienterat oss till Röda korset som hade lagt ned, hittat till nästa Röda korset och bokstavligen rammlat ned till det som var möteslokalen om man behövde hjälp med asylansökan, gått in en sväng på Coop och sedan handlat några fina saker på Dollar$tore hade klockan äntligen blivit 17.00 och vi fick komma in i typ secondhandparadiset. Vi hann inte stanna så länge men jag fick som sagt med mig en fågelkopp och även en väska som jag sådär impulsköpte.
 
 

 
 
 
Snart bär det av till Piteå för
en natt hos Emma och än så
länge ser det ut som att alla
för en gångs skull kan komma.
Ska se till att få massvis med
bilder och jag kommer typ
klippa av Emmas hår om hon
inte vill vara med på någon...

No miento si te digo que tu risa, me enamora sin permiso y sin prisa

Lite smått irriterad när jag vaknade och såg att klockan var sex. Försökte somna om men det fungerar ju aldrig hemma. Kom sedan på att min superfina väggklocka inte har ställt om sig själv medan jag har varit i Kåbdalis. 

 
Kåbdalis då? Så sjukt skönt att åka iväg och det var underbara backar och underbart väder. Sedan gör det ju inte saken sämre att man är där med en underbar Henny. Vi åkte såklart en del slalom (och det har aldrig varit så roligt att åka så mycket!), tänkte vandra runt lite men det blev nästan en tvåtimmarsprommenad, bastade och solade. När vi inte gjorde det var vi väldigt trötta och då gjorde vi inget särskilt. Åh, det är det som är så skönt med vänner, man kan ha det jättebra utan att ens anstänga sig! 
 
Det blev inte många bilder,
bara några enstaka.
De kommer någon
annan dag när jag har sprungit ifatt livet
 
 

RSS 2.0