ett dygn i Måttsund med några freak


det resulterar i så många skrattanfall, så många bilder, så många fina timmar, ojojoj... Helt enkelt ; galet roligt!
nlägg och bildbmb från asiatkvällen (bilden ovan) och vårt tänkta filmmaraton kommer någon dag när jag fått bilderna från Anna. Idag hälsade vi även på Emma som legat på Umeås sjukhus i två veckor. Så kul att få se henne igen!
 

bloggar för att jag är glad

Jag gjorde bort engenskaprovet på typ en kvart (jag brukar alltid sitta hela tiden ut!!!) och jag är helt säker på att jag kommer få minst D (annars blir jag så grymt grymt besviken, fast jag hoppas på bättre resultat än förra)
Vi hade ingen spanska så jag slutade skolan kvart över 10 (eftersom jag gick när jag var klar med provet)
Jag har varit och sprungit
Jag äter god lunch just nu
Jag ska till stallet
Jag ska spela lazergame ikväll när det är fotbollsavslutning
 
det dåliga denna dag är väl att jag inte kommer få något träningspris för flest träningar som förra året eftersom jag typ har missat fem stycken eller något :( (jag tycker det är ett väldigt fint pris att få för...ja, jag vet inte riktigt men det kändes bra sist i alla fall xD)
 
typ lite sådär härligt äcklig efter att ha tränat

Summering av veckans ridning

Här kommer alltså även en summering av de dagar jag varit i stallet.
 
Måndag: Ute 35min, Dressyr 40 min
Fredag:Ute 50 min, Dressyr 45 min
Lördag:Ute 40 min, Dressyr 1 timme
Söndag:Ute 40 min, Dressyr 50 min
(Ute är till och från banan, dressyr är på banan)
 
Hon har varit helt magisk och jag kan inte annat än tacka denna fina häst att hon är som hon är så att ingen gillar henne, eller bryr sig om henne för då får jag ha henne alldeles för mig själv!
Som sagt, helt fantastisk. Jag kan inte säga något mer.
 
Kommande vecka:
Onsdag: Dressyr
Fredag:Skogen
Lördag:Hoppning
Söndag:Dressyr
 
 
Haha, det är inte så illa som det ser ut. hon skulle bara rulla lite, lillSplenda (:

summering av veckans träning

Då var denna vecka snart slut och jag ska summera hur träningen jag planerade här för veckan har gått. Jag ska försöka göra detta varje vecka och skriva in hur jag ska träna. -mest för att hålla koll själv.
Jag gör även ett separat om ridningen
 
Träningen har gått riktigt bra óch jag har fått riktigt mycket träningsverk. Löpningen blev på fredag morgon istället för på onsdag efter att jag hade cyklat hem från skolan för det var väldigt mycket jag behövde göra i skolväg så det blev lite smått panik. Annars har det blivit som det skulle.
 
Måndag: BodyPump
Torsdag:BodyPump
Fredag:Löpning
Söndag:ViRP
 
 
Kommande vecka har det tillkommit lite saker som inte brukar vara som gör att jag får träna på lite andra dagar men jag har tänkt att det ska se ut såhär:
 
Måndag: BodyPump (dock inte lunchpasset för i måndags märkte jag att lunchen hade stängt efter jag hade tränat klart och det är ju liksom lite ovärd träning om man inte får i sig mat efter) och cykla 15 km, eller vad det nu är, till skolan
Tisdag:
Onsadg:
Torsdag:BodyPump
Fredag:Löpning(eller lördag)
Lördag:
Söndag:ViRP eller cirkelträning, beroende på om jag är ledig på morgonen eller kvällen
 

vackra fåglar!

Dessa fina fingerlösa fingerhandskar fick jag med mig från stan idag som besöktes med Izza och Hanna. Så underbart söta, så underbart passande till min blåa, nya jacka från Ellos och så underbart mycket jag!
 
När jag kom hem satte jag mig ute i den fina höstsolen med läxböckerna. Nu har jag tagit en välförtjänt paus och jag är faktiskt skyldig de få som tittar in här att blogga lite. Ni blir bara färre och färre.
 
Förlåt för att det blir så många bilder men jag bara älskar det nya (okej, inte så jättenytt) här på blogg.se när man kan ladda upp bilderna så snabbt! Dessutom har jag lite svårt för att välja bilder...ingen blir sådär riktigt bra och ingen blir heller riktigt dålig - förutom de jag raderar förståss.

bästa och sämsta förlusten

Nu är fotbollssäsongen 2012 är nu över och det avslutades med match mot de överlägsna seriesegrarna Alvik lag 2 (fast med flera div.2-spelare så det var väl väntat). Seriepremiären spelades mot dem och det blev förlust med 6-0 men ingenting kändes omöjligt inför dagens drabbning. Vi spelade riktigt bra men som synd var så fick de in ett mål i börjanav matchen på en hörna (fast vi rensade bort den först så det kom bara på fel fötter) . De vann alltså med 1-0 men det var så skönt att känna att vi faktiskt kunde få med en poäng  eller rent av tre. Fast nu kom vi alltså trea i serien för fjärde året i rad och det är väldigt surt! Om vi ändå kunde knipit andra- eller förstaplatsen.
 
Det är alltså dags för att hålla igång sin egen träning igen och nu ska jag vara minst lika förberedd inför nästa sänsong som inför förra, men då krävs det hård, regelbunden träning. Jag satsar inte på fyra dagar på gymmet varje vecka i tre månader men tre ska det då bli. Sedan så ska jag börja springa långdistans för att hålla igång lungorna i form. Intervallerna börjar jag med lite senare för att vara på topp inför försäsongen.
 
Denna vecka blir det
måndag: BodyPump
tisdag: vila (fullt upp som vanligt denna dag med att cykla till skolan, ha två lektoner, spela fiol och sova hos mormor)
onsdag: springa
torsdag: BodyPump
fredag: vila
lördag:
söndag:ViRP
 
Också blir det ju att åka till stallet måndag, onsdag, ev. både lördag och söndag.
Inlägg om hur träningen har gått kommer på söndag och även kanske om stallet.
Annars hoppas jag att bloggen inte blir helt tom denna vecka.
 
 
så otroligt söta Charlie och mina bördisar i suddigt format

hösten för mig - genom en lins 
 
Det blev lite många men snart är det skolvecka så det blir alla på en gång istället för lite då och då, men det finns mer som kommer någon gång. 
 

fotografier på G

Efter en blöt, blåsig och, som vanligt, trevlig tur  med Izza, Konny och Bonita fick jag - mitt under middagen - tillbaka min insperation att fotografera. Nackdelen var ju bara den att klockan var kvart i nio så det var ju en aning mörkt, men jag tog paraplyet och kameran och begav mig ut. Kommer väl in här imorgon om jag har tid mellan stallet - där hoppning som förra lördagen väntas - och då jag ska till Måttsund för att träffa Rebecca, Anna och Henny - Emma kan som vanligt inte - och förmodligen få lite ondare i magen!
 
vovven är hemma! 

Dagens visdomsord

 
Biblioteket brukar vara en sådan lugn plats - tills tjejer med dålig humor från SA2D kommer inrusande...
Jag får ju ont i magen varje lunchrast. Haha som jag skrattar. Alltid!
Somliga förgyller verkligen vardagen med glädje ♥

äntligen klar

Det skulle bli ett till hårdpass på banan idag (liksom igår) men läxorna satte stopp för allt. Vi har fått på oss en och en halv lektion (onsdag, torsdag) för att skriva en argumenterande text på engelskan som ska vara inne imorgon. För mig som är en aning urkass på engelska tar det ju ganska läng tid att skriva om man säger så, så jag känner att jag måste ha skrivit klart den idag så jag bara kan finputsa imorgon (där vi tydligen inte ska få hela lektionen). För att komma till det jag ville säga: jag tog det säkra före det osäkra (och det tråkiga före det roliga) och skippade stallet vilket verkligen var ett bra beslut. Jag fattar inte hur jag annars skulle ha hunnit! Nu är jag färdig, bara några språkliga förändringar behövs..., och jag har hållt på konstant sedan jag kom hem (förutom när jag gjorde tre uppgifter i matte som jag inte hann räkna på lektionen, åt middag, renskrev någon sida till kommunikationen och pratade en helvtimme med min saknade Emma).

Nu är jag mycket trötter, vilket ni nog märker, så det blir sängen nästa!

noll insperation

Vet inte vad jag ska ha för rubrik,
Vet inte vad jag ska blogga om,
Vet inte vad jag ska skriva om i skolan.
Jag vet ingenting! Jag har absolut ingen insperation till någonting. Dessutom har jag en gnagande känsla av att jag kommer hamna efter i allt i skolan om jag inte rappar på OCH jag kommer bli så utstirrad på våra konserter om jag inte tar mig i kragen och blir bättre på att spela (och köper en hel stråke och ett skönt axelstöd).

Oj vilka problem jag har, och här sitter jag och bloggar. Nä nu måste jag verkligen ta tag i mitt liv. Bonita går bra nu och nästa vecka kommer även träningen bli mer kontrollerbar då det bara är jag som bestämmer över den (fotbollen slutar alltså...).

Ser ni, helt utan insperation. Jag som blev så pepp på att fota höstbilder när jag cyklade hem från skolan idag, och jag såg, till min förtjusning, att det hade spruckit upp och istället för de trista regnmålnen var en stor sol. Nu är jag inte alls sugen på något annat än att bli klar med allt skolarbete, och dessutom väldigt sugen på att sova.

regn regn och åter regn

Om en timme ska jag alltså bege mig mot skolan för att ha idrott. Eller ja, försöka i alla fall. När jag vaknade (strax innan sju såklart när jag fick sova till halv tio) regnade det och blåste. Ett riktigt tråkhöstväder alltså. Inget som jag föredrar. Jag ska alltså ta cykeln denna tisdag också om det kanske var oklart så jag kommer bli blööööt. Jaja, lite regn har väl ingen dött av?

Nu bloggar jag en hel del märker jag om allt och inget men vi har inte speciellt mycket i skolan för just nu så man får ta tillfället i akt. Nästa vecka blir det nog andra bullar skulle jag kunna gissa.
 
en till söt bild från balen. åh vad jag saknar er♥

det är inte som förrJag har fått en del frågor angående mitt något annorlunda inlägg.
För det första så var det mer än ett år sedan som jag tog förnuft till fånga,  lyssnade på mina vänner och mig själv -och inte mina tankar
För det andra var det absolut inget allvarligt. Inte alls. Det var bara väldigt jobbigt också sedan var jag bara lite dum i huvudet.
Och för det tredje, tack alla fina för era underbara ord ♥
Jag ville verkligen bara få ut mig det så det blev genom ett inlägg
What doesn't kill you makes you stronger
 
 
hittade några gammla glada bilder från balen i nian.
 
man såg ju inte alls ut att vara blek, nänä

nu vill jag ut!

Roligt att jag bara har en sjättedel så mycket besökare idagidag av vad jag hade igår, hah.
Slutade i alla fall tidigt idag och nu ska jag bege mig mot stallet för att låta hästen dö - som vanligt. Ojoj, stackars polle. Nä men nu är det hårdträning för tösen som gäller innan det blir snö, dåligt underlag och kallt. Just nu är det helhärligt höstväder så jag vill bara upp på cykeln och iväg! Idag satsar jag på Bonita, fiolen och fotbollen och lägger de få läxorna åt sidan för imorn blir det att plugga kan jag ju säga. Ska cykla till skolan för vi börjar 11.15 med idrott och sedan slutar vi efter den för att en lärare är sjuk. Ska då till mormor (och inte hem eftersom jag hade planerat allt annat innan vi fick veta att hon var sjuk) och där får jag plugga i cirka två timmar innan jag ska spela för Lillian halv fyra. Sedan blir det att plugga, i ytterligare tre timmar, i väntan på att orkestern börjar. Spelar i två timmar och sover sedan hos mormor. Det är min planerade morgondag.
hon är ju lite smått underbar min fina ♥
 

en *alla fina ord* vinst

Slog LSK/Lira med 1-0 och det riktigt värmer i hjärtat. Så otroligt skönt! Man blir så glad när sådant för en gångs skull händer, att vi får vinna sådana här matcher. Vi var stundtals riktigt bra och alla krigade som bara den. Firade detta med en iskall, regäl söndagsdusch och lite hummus med keso, färska champinioner och färsk broccoli. Mumma!

häst bäst på att hoppa

för att se bilder, gå till Izzas blogg, där ser men hur vana både ryttarna och hästarna är på att hoppa, ahaha.
 
Klockan nio i lördags cyklade jag och Izza till Spelnda och hoppade med henne. Öronen pekade rätt fram och hon tyckte att det var så roligt så! Hon ville så gärna hoppa så hon slängde sig iväg flera meter innan hindret, söthästen. Vi hoppade även med Bonita sedan och även hon tycket att det var rena rama kalaskul med lite hoppning så det blev full fart mot hindrerna och jag  försökte få henne att inte bjuda mycket frammåt. Efter 50 minuter uteritt (fram och tillbaka till banan och lite uppvärmning), 10 minuters longering och en timme och 10 minuters hoppniing så var hon så trött att det droppade svett från magen. Splenda var ju inte mycket piggare efter hennes pass heller. Det blev alltså en riktig genomkörare för pollarna och även för oss som spenderade 7 och en halv timme i stallet (Izza, vi kom hem halv fem, inte fyra!)
 
äntligen har vi många äpplen i vårt lilla träd

får inte bort blogresponse

jag tar bort det som har med den att göra från koldmallen men då hoppar menyn längst ned... Någon som har en förklaring?

Någonting Annorlunda

Uppdatering 2015: Triggervarning ätstörningar!
 
 

lite löjligt men
typ så ja

värdelös fakta

 
Det är helt omöjligt för mig att stå still när jag pratar i telefon - jag måste vandra runt, pilla på/med saker
 
Så fort jag kommer hem måste jag packa upp min väska - det spelar ingen roll om jag varit borta en månad
eller en timme
 
Jag är världens tidspessimist och oroar mig alltid för att jag är sen - och nä, jag är sällan det
 
Jag kan helt plötsligt upptäcka att jag har en liten teckning som jag har på mig själv - som jag har ritat någon gång jag har haft tråkigt (eller pratat i telefon)
 
Bland det obehagligaste som finns är att ha långa naglar - dels för att det blir svårt att spela på fiolen, men även för att det bara är allmänt äckligt/obehagligt
 
Jag är inte speciellt duktig på det men jag tycker om att pyssla med olika grejer, skapa och helst ge bort till folk - som uppskattar arbetet såklart.
 
Jag har en konstig egenskap att tro att alla hatar mig - för minsta lilla sak
 
Jag tycker det är ganska roligt att blogga - eller skriva skit, kalla det vad ni vill
 
Jag har inga som helst problem med att bli smutsig  (typ lerig och så utomhus, i vildmarken you know) - bara jag inte smutsar ner något annat
 
En gång i tiden kunde jag kalla mig vältränad
 
Imorgon tar jag bort min blogresponse - den var inte så populär
 
 

'du'-koppar till mor

Lite halvseriösa men ändå helseriösa små presenter till min kära mor
Insåg just att 'ugglan' inte var ett ord enligt min telefon


men så ansvarslöst!

Jag kom hem med cykeln från skolan och det var riktigt skönt. Till och med skönare än att åka buss (som typ är det bästa med att börja och sluta skolan). Det var vid tre och det fanns ju all tid i världen till att göra olika saker när det inte är så mycket i skolan. Viktiga saker alltså. Det enda jag lyckades med var att duscha. Jag såg Robinson, var inne på datorn allmänt och planerade lite träning inför fotbollssäsongens slut. Det var vad jag gjorde. Jaja, någon lite latdag måste man väl få ha? Eller försöker jag bara övertyga mig själv...

Annars då. Jo jag cyklade till skolan igår, hade panik över att jag inte skulle hinna, bjöd mamma på middag i stan, cyklade till orkestern, spelade med Lillian och med alla K-orkare och sedan gjorde jag det mysigast jag gjort på länge! Jag cyklade hem till mormor i mörktet och ösregnet. Det var höstig och härlig luft men ändå inte kallt och det var bara så otroligt mysigt helt ensam på storgatan med min cykel. Fantastiskt typ. Sov hos mormor och fick ännu en fin cykeltur i stan. Måste ta med den flera gånger dit, det är ju underbart att cykla omkring där.

Nu ska jag och skämma bort mig på GolfGarden med alla fina K-orkare!

som vanligt bildlöst och tråkigt men när jag kommer hem eller kanske...... när jag ska inte ge några mer falska förhoppningar (eller förhoppningar och förhoppningar vet jag väl inte precis...) utan det blir roliga inlägg när jag känner för det, har tid och insperation.

Måste bara gratta världens bästa Henny som fyller år idag! :D

inga bilder just nu

Jag är ledsen men redigeringsprogrammet är så segt och jag måste åka till skolan nu så jag hinner inte med något inlägg som jag lovade. Spenderade ju sovmorgonen i stallet och sedan med spanskaboken.
 
Nu bär det av!

Höst och häst

Vaknade sisådär halv sex för att uppvakta mamma. Grattis!

Luften ute var verkligen höstig höst, men det är fint väder så jag ser fram emot en lång tempotur i skogen med min fina Bonita. Har ju trots allt sovmorgon till 13.20 så jag kommer även hinna med Spanska och kanske ett inlägg med fina bilder. Eller nja, inte fina för pappa har den bästa kameran, men några bilder blir det allt

bestulen på två poäng

Måstematchen (som jag ser alla matcher som) mot Svartlå resulterade i endast en poäng. Vi skapade bra, hade övertag hela första halvlek, gjorde ett finfint nickmål där Stina var sist på bollen och sedan tappade såklart efter halvtid. De första tio minuterna på andra halvleken var vi totalt borta. Bollen flög åt alla håll dit den inte skulle och de fick ett skitmål. Vi kom in i matchen och missade våra fina, fria lägen.
1-1 alltså.
Själv är man lagomt supersur.
Fick starta som vänster yttermittfält vilket jag blev väldigt skeptisk för, men ändrade sedan tankarna och bara gick in, trots att jag är så sjukt osäker på den positionen, och körde på allt vad jag kunde. Det kändes faktiskt som att jag kom in i positionen rätt bra och lyckades med en fint. Fick även in något pass och nästan ett skott på/i mål. Blev dock utbytt strax innan första halvleken var slut och fick sitta (läs: hoppa, studsa, skrika) på bänken resten av matchen. Frustrerad!!! Skärskillt när det gick som det gick...

Sovmorgonen imorn till 13.20 ska spenderas på följande sätt:
*Upp halv 6 för att fira mamma som fyller år (ingen annan är hemma så det känns ju en aning taskigt att sova då liksom...)
*Förhoppningsvis lära mig mycket spanska
*Ta cykeln till skolan

Efter skolans slut ska jag bjuda mamma på middag, spela för Lillian, spela med orkestern och sedan cykla till mormor för att sova där.

Men nu ska jag sova här hemma i min egna säng. Ha en god natts sömn!

ett litet inlägg

Nio på morgonen bar det av till stallet för att hoppa med Izza men så blev det inte för hon mådde inge bra. Det blev istället en riktig genomkörare för Bonita med longering och dressyr på banan avslutande med lite galopp på volt. Det gick helt okej för oss med galoppen med tanke på förtusättningarna.
 
Annars idag har jag pluggat en hel del.
Pluggat, är det något slanguttryck föressten? Ingen förkortning va..? Plu.. Nä vad är det egentligen? Det låter ju inte som ett riktigt ord.
Sedan har jag även pysslat med en grej som kommer upp inom kort.
Nu- träning på Sundis!lördag i höstens alla färger

Jag bloggar sämre och sämre och mina besökare blir allt färre. Jag är ju så duktig...
 
Är ovanligt mör i kroppen efter ett pass med finaste Bonita i skogen. Longerade henne innan och tesatade även på lite galopp (hon kan ju liksom inte ens galoppskänkeln så vi över på det mest från marken) bland de färgglada träden i Nordanträsk.
 
Har fyndat ett par gammelrosa strumpbyxor från HM och ett par mellanblå. Bägge för 30:-
Sedan fanns även den finafina tröjan på Kapphal i min storlek. De hade den inte framme fast kassörskan sa att de borde ha en kvar (fast de skulle inte få in några fler). Då kom den fram ur ett skåp då någon snäll människa köpt den men lämnat tillbaks den. Inte nog med det så var den ytterst lite trasig så jag fick den för 40:- billigare! Kommer vara så fin till alla mina kjolar. Underbart!
Annars så har jag inte mycket pengar kvar på kontot nu för jag har nyligen fört över det mesta till mitt sparkonto inför resan med Emma till vintern/våren. Det kommer bli toppen! Haha, bara någon förstår oss med vår engelska...
 
Nu beger jag mig till Izza för att ha en finfin kväll med alla fina från BYN.
Dagen innehåller alltså lite av varje. Natt hos mormor, stan, Bonita (och för att inte glömma, bloggen) och galen kväll. Vad mer kan man begära?
 
denna fick jag med mig hem fast en beige-vit

RSS 2.0