Vad fantastiskt att vi brinner för olika saker!

Tänk så många sätt det finns att kunna hjälpa till, vara med och påverka trots att en inte kan befinna sig just på det stället eller har stor kunskap inom det forskningsområdet. Ibland känns det som att det svämmar över av hjälporganisationer av olika slag. Att det sedan finns tveksamheter kring vissa angående hur stor del av pengarna eller dylikt som går till det som det är till för är en annan femma som jag inte tänker ta upp nu. Men jag tycker hur som helst att det är fantastiskt att man på enklare sätt kan hjälpa till. Bland det mesta.
 
Att höra vissa säga att man ska stödja det ena eller andra ISTÄLLET för att det "är bättre" är som att säga att något annat inte är viktigt. Det finns så otroligt mycket man kan göra, men ingen kan faktiskt göra allt. Unicef, BRIS, WWF, Hjärnkoll, Cancerfonden...ja listan kan göras lång. Att man då är engagerad i olika saker är väl bara något positivt. Att man har något som man känner något lite extra för. Om man då tycker att det man själv gör är det enda viktiga kan man väl få tycka det, men man behöver ju inte be andra att sluta hjälpa till med det de gör.
 
Jag är varken politiskt engagerad eller med i någon organisation men visst bryr jag mig om miljön. Mitt hjärta blöder när jag inte får källsortera. Jag släcker lamporna jag inte använder och jag skulle aldrig drömma om att ha i en laddare som inte laddar något. Jag älskar djur och vill dem allt väl, men jag skänker varken pengar eller tar hand om herrelösa hundar. Men jag äter inte kött och kollar alltid så att väskorna är av fakeläder. Och visst vill jag att alla barn ska få gå i skolan och att fattigdomen en gång ska vara ett minne blott. Jag önskar att alla som drabbades av cancer blev friska och att alla människor fick ha det bra. Visst stödjer jag sådant då och då, men hur mycket jag än vill så kan jag inte göra allt. Inte du heller.
 
Men jag gör så gott jag kan. Och har råd med. För trots att jag, och många andra, har det väldigt bra så kan man inte skänka pengar som överskrider ens egna ekonomi för att man så gärna vill hjälpa andra. För sitter du i klistret kan du inte hjälpa lika mycket längre.
Men det mitt hjärta klappar lite extra för är psykisk ohälsa. Det är där jag känner att jag gör något. Inte bara ekonomiskt till olika organisationer, för annat kan också vara viktigt. Även i andra sammanhang. Som att tänka på vardagliga saker när en handlar, ens färdsätt, att inte överkonsumera eller att skänka bort kläderna istället för att slänga dem. Visst kanske inte vem som helst kan börja forska om cancer bara så där, men gällande psykiska sjukdomar kan man prata. För det är många som inte söker hjälp på grund av tabun och råkar illa ut istället. Om man då försöker i vardagen att påverka det man kan så kanske samhällets syn tillslut ändras. För det är samhällets syn det är fel på. Men det är samtidigt vi som är samhället. Och det är viktigt att förstå att tillsammans kan vi faktiskt gör en hel del. Och fortfarande - gällande allt. Inte en som gör allt, utan alla som gör en liten del.
 
För det är viktigt att hjälpa naturkatastrofdrabbade länder. Det är viktigt att forska om cancer. Det är viktigt att barn slipper bli mobbade. Det är viktigt att förebygga självmord. Allt är viktigt. Är det inte då fantastiskt att vi brinner för olika saker?
 
Jag är ju en fantast av armband så att en genom dem kan hjälpa till är ju som två flugor i en smäll. Dessa är från Tilia, The Feather Collection, Corpo by Cerboni, Suizide Zero, Aldrig Ensam och Fributiken. (skriver som jag skrev på Instagram, att det ligger där på sidan för att jag inte känner att jag vill ha på mig det nu när jag inte kan stå för det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0