Solhets

Jag har faktiskt inte ens tänkt på det förr - men så finns ju Livskick som ger insikt om mycket - men det förekommer faktiskt hets om solbrännan också. Detta har jag helt missat, men nu ser jag ju det självklart. Jag hetsar väl en hel del också antar jag. Och inser att det negativa väger över det positiva. Och då när man läser kloka inlägg på livskick så börjar man ju reflektera. Av vilken anledning? Varför ska det behöva vara så viktigt? Varför lägga ner så mycket tid och energi på att tänka på huvuida man har fått färg eller inte och försöka få mer färg? Varför undvika vissa sommarkläder som en gillar för att de ger en "ful" bränna? Varför plåga sig med t-shirt i vinden bara för att försöka blir lite brun för att det äntligen är sol när frysa är det värsta en vet? Sedan tillhör jag ju inte de som solar på solarium eller steker på stranden dagen lång även under de timmar då solen är som starkast. Ett tag solade jag mycket, bara låg, men insåg hur fruktansvärt tråkigt det var. Ibland kan det väl vara skönt om man ligger och pratat med någon kompis eller väljer att läsa ute istället för inne, men nej, jag tänker inte hetssola mer. Jag har i alla fall insett att det finns saker som jag mår bättre av.
 
Sedan finns det ju de som tycker det är skönt och kanske någon tycker det är roligt. Och självklart är det ju inte fel att vilja få färg, nog kan jag hålla med om att jag känner mig fräschare när jag är lite brun och inte blå, inget fel med det. Snarare är det väl var "påhittet" kommer ifrån. Krav och hets från samhället? Idealbild? Rätt och fel? Och så vidare. Det är väl det man borde fråga sig. Varför man gör det eller lägger så stor vikt vid det. Om man lägger ner så mycket tid och kraft (och pengar?) på att försöka bli brun för att det förväntas av en eller för att man känner sig pressad, då kanske man borde tänka en extra gång. Om man är så desperat efter att bli brun att man struntar i solkräm och pressar i solen timme efter timme att huden skadas, då kanske man bör vara försiktig. Om man däremot njuter i solen med lagomt med skydd och inte låter hela ens dagar kontrolleras av chansen att bli brun, ja då kanske detta inte är något problem.Jag har egentligen ingen precis åsikt om detta, bara man vet varför (och för vem) man gör det och inte utsätter huden för alltför mycket sol så att det blir skadligt.
Idag körde jag minsann i långärmat, långbent och handskar trots att solen visade sig. För det var isande vind mesta delen av tiden. Någon gång blev det jättevarmt och jag körde i understället med uppkavlade ärmar, men när det blev kallt drog jag ner dem och satte på mig jackan när det blev ännu kallare.
Sofia sluta hetsa för fan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0