ibland måste man få utlopp för sina känslor

Det här ämnet gjorde mig så otroligt arg/förbannad/frustrerad/vet-inte-hur-jag-ska-få-ut-mina-känslor för ungefär två veckor sedan. På min löprunda igår med min kära far blossade mina känslor upp igen (och stackaren fick tvingas lyssna).
 
Det var ett repotage på nyheterna angående dödssiffrorna i kycklingtransporterna -när de är på väg att bli mat - och det i sig är ju fruktansvärt, att de ska dö i de trånga utrymmena i transporten på grund av stress mm. Fast det var Kungsfågelns (ni vet märket på kyckling) kommentar angående detta som gjorde mig så fly förbannad. De sa nått i stil med att "det tycker vi är en rimlig siffra".
 
En rimlig siffra?!!!
 
Är det rimligt att små kycklingar dör i transporterna till ingen som helst nytta? Hur kan de säga att det är rimligt? Tycker de att det är okej att de dör? Räknar de med det? Jag förstår inte. Absolut ingenting.
 
Där är ju en av många anledningar att köpa ekologiska, frigående kycklingar när man ska köpa kyckling, - inte för att jag gör det något mer - men hur många har råd när en sådan kostar 99 kr/kg och en från till exempel Kungsfågeln kostar 33 kr/kg. Jag minns en gång - när jag åt kött - och vi skulle handla en kyckling. Jag lyckades övertala mina föräldrar att köpa den ekologiska -trots att vi hade vetskap om att den skulle kosta lite mer. När de sedan såg prisskillnaden, tror ni att de fortfarande gick på det? Det blev ingen ekologisk kyckling för tre gånger så mycket kr/kg, det blev en liten stackare som antingen har fått gå inomhus eller bara stått i en liten bur.
 
Varför får inte de som vill stötta den ekologiska produktionen mer bidrag från staten så att prisskillnaden inte blir så enorm? Några enstaka kronor på somliga varor skadar ju inte för det kan man faktiskt betala om man anser att det är värt det. När det däremot är så stor skillnad som det var på kycklingen jag nämnde så går det verkligen över gränsen. Det borde löna sig att hålla på med ekologiska varor. Man borde tjäna på det. Alltså tjäna pengar, för man kan inte hålla igång ett företag enbart med sin vetskap om att det är bra för djuren och miljön.
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det kommer aldrig vara en rimlig siffra att flera djur dör till ingen nytta
bara för att vi vill ha dem

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0