Rim, dikter, texter...kalla det vad du vill

Jag har nämnt det förut, och visat lite för er då och då. Det jag har skrivit. Jag vet inte vad det ska kallas, men det kanske spelar mindre roll. Enda sedan 2006 har jag skrivit mer eller mindre  och ja...jag vet inte, jag kanske tänkte dela med mig av några rader ibland. Vissa har jag hunnit få in i mina små böcker med samlingar av allt jag har skrivit, medan andra än så länge bara är på mobilen eller datorn. Att rimma är ju en favorit. Jag vet inte riktigt varför, men jag tycker det är lite effektfullt (dock i te nödrim, men ibland när det blir stopp i hjärnan måste en ta till det). Samtidigt som jag tycker rimlösa dikter/texter ger en speciell känsla. Sedan är det som alla mina andra kreativa idéer - jag kan aldrig tvinga fram dem, jag måste bara låta de komma. Oftast är det när jag känner mycket. Då flyger orden ut innan de har passerat hjärnan typ - därav lite skumma saker ibland. När jag skriver kan det låta bra, men sedan är det ofta att jag skrattar över det jag skrivit. Nu tänker jag att det gör detsamma om jag tycker de är "dåliga" för herregud, det är ju känslor! Känslor kan inte vara fel. Så som sagt ska jag dela med mig av denna lilla kreativa sida också.
 
Jag kollade igenom lite grann och såg att under första perioden på dagvården skrev jag väldigt mycket. Och det jag skrivit speglar verkligen hur jag kände då. Mycket motivation...
...men också mycket hopplöshet. 
Frustration och frågor. 
Möte med nya människor...
"Alvaret"... Ibland går det för fort när man skriver på dator
...och samtal med andra man varit bekant med länge. 
Ja, denna vår med så många nya intryck och känslor. Inte konstigt att orden bara sprutade ut. Men det hjälper. Att få ut känslor och tankar till ord. Där prestationen inte är avgörande. Där jag blir tillfredsställt bara jag får ur mig det jag har inombords - oavsett hur flummigt, dåligt eller knasigt det blir.

Kommentarer
Agneta Hjortsparre

Hej hej

2020-11-02 @ 20:23:02
URL: http://arhult.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0