En tygbit som skapar tankar

Jag har två kriterier som måste uppfyllas när jag väljer kläder. Och de förstör hela mitt intresse och den glädjen som jag har till kläder. Jag vill ha söta kjolar, underbara klänningar och färgglada strumpbyxor. 
Men.
Jag kan inte ha det.
Eller självklart kan jag, men mitt ena kriterie är så svårt att uppfylla så jag nästan inte kan ha någonting.
Jag får inte se alltför tjock ut. Dölja så mycket som möjligt.
Det leder till att kjolarna blir mjukisbyxor, eller i vissa fall långkjol, tröjorna blir pösiga och inte alls den där kortärmade blusen som jag egentligen hade velat ha. Nej, nej.
Men jag vill ju kunna (våga?) använda mina fina kjolar och klänningar, för det är jag. Den riktiga Sofia älskar att välja kläder för morgondagen. Matcha. Bra eller dåligt. Men välja det som är fint, inte det son gör att det mesta av min kropp döljs.

Dock kan man ibte kasta sig handlöst utför stupet direkt. Jag tror jag har haft en kort klänning två gånger detta år - ingen kort kjol.
Jag kan alltså inte bara sätta på mig den kortaste kjolen och det tightaste linnet på en gång. Eller visst kan jag, men då skulle jag aldrig komma längre än att kolla mig i spegeln. Jag måste ta mina steg, så att jag en dag kan öppna garderoben och välja de klädesplagg jag vill ha just då - för att de är fina.

Till en början kanske det blir att ha långkjolar med någon tjocktröja över. Sedan byta ut tjoktröjan mot en kofta med öppning. Därefter måste jag passera kortkjol med tjocktröja, kortklänning och så vidare för att tillslut kunna vara bekväm i ett tight linne och en kortkjol. Jag får som sagt ta mina små steg framåt.

Igår gjorde jag något bra. Var med finaste Henny och då tog jag på mig min studentklänning. För första gången visade jag den för någon annan. Det var inte alls så hemskt som jag jade föreställt mig. Jag gillade inte det jag såg i spegeln, men jag har tolv dagar på mig att hata lite mindre i alla fall. Idag visade jag bilden som Henny tog på mig för Rebecca, Anna oh Helena också visade jag mig i hela min outfit för mamma och pappa. Det blir lättare varje gång och efteråt är jag så glad. Inte för att jag tycker att jag ser fin ut - det får jag jobba med -, utan för att jag blir så glad över att jag har vågat. Det kan låta som en banal grej men det är något som är riktigt jobbigt för mig. Men jag har vågat nu. Och därför kan jag våga igen. Och när jag är redo kommer jag klä mig i de kläderna jag vill ha och känna mig bekväm i dem. Det hoppas jag i alla fall. För en fin kjol är en fin kjol - även på mig.

Tänk så många fina kjolar jag har som bara hänger där just nu.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0