Lyckan. Lättnaden. Och hoppet.

Hoppet om att jag kanske inte är en totalt socialt inkompetent varelse. Lättnaden att jag inte stod där helt ensam hela dagen. Lyckan att detta faktiskt blev något bra och inte något som bara ledde till tårar.
Inga tårar alls faktiskt. 
Nu sitter jag på nästa buss och denna gång ensam mot Piteå. Nyss satt jag bland massvis med arbetskollegor och åkte från Rosfors burk. Där har vi vari hela dagen och haft "Friskvårdsdag". Hela Stadsbyggnadsförvaltningen i Luleå. Och som jag oroade mig eftersom jag i princip inte ens känner någon av de jag egentligen jobbar med då de är i Gammelstan och jag bara i Sunderbyn. För sociala situationer är jobbiga. Och jag är rädd för att återuppleva situationer som jag har upplevt. Rädd att bli osynlig. Rädd att vara hon ingen frågar. För att själv ta initiativet är jag alldeles för osäker för. 

Men idag. Var en helt annan upplevelse.
Först var det jobbigt. Kom till samlingsplatsen, stod ensam, gick in i bussen. Sedan kom en och satte sig bredvid mig och pratade. Och jag pratade på. Men väl framme var jag där igen, ensam och osäker. Efter koppen te gick jag in på toaletten. Undrade om jag skulle spendera hela dagen där inne. Såg redan framför mig hur jag grät när jag kom hem för att jag hade misslyckats med min sociala utmaning. Men jag gick ut. Och en från Gammelstan kom fram till mig. Sa att han och en annan skulle gå en sväng och frågade om jag skulle med. Resten av dagen flöt bara på. Vi gick bland ängarna, staketen, skogen, korna... Doppade fötterna i ån, satt där och bara njöt. Spelade krocket och trixade med bollen i några timmar. Också åkte vi hem. Helt plötsligt hade dagen gått och redan efter ett tag hade jag slutat tänka på hur jag betedde mig. Jag bara var och hade det bra.




Kommentarer
Elina

Så himla stolt över dig vännen !! <3

Svar: Tack fina du <3
Sofia Kihlström

2015-08-21 @ 19:48:00
URL: http://elajnsan.blogg.se
Lina

MEN alltså Sofia!!! Glömde säga detta när vi sågs men fy fan vad duktig du är och jag hoppas att den här dagen har hjälpt dig att förstå att så socialt inkompetent, som du trott du är- Stämmer inte!! Det är väl klart att man blir blyg inför nytt folk och man vet inte riktigt hur man ska bete sig, men det är lika normalt som regn i Sverige. Jag menar hur ofta stöter man på den där perfekta självsäkra bruden som vi fantiserat ihop i huvudet?? Jag som har haft social fobi, fick dagens berättelse om ditt äventyr att lämna mig ordlös. Jag kunde inte komma på ett enda ord för att beskriva den bedrift du gjorde idag. Du mötte mer eller mindre dina värsta farhågor, du tänkte sjukanmäla dig, du tänkte fara hem i början- MEN du stannade. Du stannade!! Jag är inte särskilt bra att prata om förebilder för jag har inga direkta personer som för mig är en förebild. Men att du går igenom tuffa saker samtidigt som jag gör det och jag får höra dina tunga berättelser och om hur du misslyckas och lyckas är inte det en förebild? Ja, det skiljer 1 månad i ålder mellan dig och mig men trots det så är du allt som en förebild ska vara och du ska veta hur mycket jag ser upp till dig och hur mycket jag älskar dig. Du är så jävla duktig och modig glöm aldrig det.

PS. Ja, Sofia du är min förebild men bli inte orolig över att jag förväntar mig någon prestation annat än en kram varje gång vi ses. Moahaha!!

Svar: Alltså Lina! Du har verkligen förmågan att göra mig rörd och helt varm inombords! Tack så jättemycket älskade du! Detta utlöste så många positiva känslor så jag var tvungen att hämta mig ett tag och låta allt sjunka in innan jag kunde svara. Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva annat än ett stort fett jävla tack. Du är fan underbar!! Och en kram varje gång ska du minsann få. Det är det minsta jag kan göra ❤️❤️❤️
Sofia Kihlström

2015-08-22 @ 01:27:50
Sanna Nilsson-Lidin

Så glad för din skull! Det är alltid svårt i början men bara man är sig själv så brukar det det gå bra. Det kommer gå så bra för dig på Framnäs, det lovar jag! Och lycka till ännu en gång :D <3

Svar: Sååå nervös!! Men jag försöker tänka att det brukar lösa sig. Inte för att det är till så stor hjälp men ja 😂❤️
Sofia Kihlström

2015-08-23 @ 16:40:23
URL: http://sannanilssonlidin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0