Ljus till mor

Ett litet ljus som min fina mamma fick på mors dag. Emma lärde mig detta och det var både roligt och inte speciellt svårt. Har du gamla sterinrester kan du dessutom återanvända det. Jag hade inte det när jag var i Örebro precis, men jag köpte ett blocckljus och en liten mugg eller kruka eller vad det nu är.
Sedan smälter man bara stearinet i en kastrull, försöker spara veken om man kan (annars finns det att köpa) och häller i stearinet där man ska ha det. Efter det sätter man ner veken, lägger en gaffel eller sked tvärs över, viker vekens topp så att den kan vila på den och stå rakt. Vi lät dem stelna i rummet, men vi tror det var därför det blev en grop mitt i ljuset, så gör som Emma gjorde första gången och låt ljuset stelna i kylen.
OBS! Gör inte som vi och häll ut det överbivna stearinet i diskhon... Gör man det klockan 2 på natten kan det hända att man vaknar med stopp i avloppet. Om detta nu skulle hända; häll i kokhett vatten och diskmedel tills det börjar rinna som vanligt. Lät det som att vi råkade ut för det? Hmmm, kanske var det så.
Sedan kan man ju piffa upp det hur mycket som helst. Och sätta i någon doft. Och ja, allt möjligt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0