Skärp till dig. Ryck upp dig. Ta dig i kragen för tusan!

Att alla har upplevt svåra saker någon gång måste väl vara en självklarhet? Allt mellan himmel och jord, men som för varje individ är lite extra svårt och jobbigt. Det antar jag att alla har. 
Om det nu är så, hur kan folk vara så jävla dumma att de förminskar andras känslor och upplevelser?! Hur kan man säga till en som har det tufft att det bara är att ta sig i kragen och skärpa till sig? Okej, vissa situationer kanske kräver just att man skärper sig lite. Men långt ifrån alla. Om det hade varit så, hade man förmodligen gjort det för länge sedan. Men kanske är det så att sådana saker som ingen annan kan veta precis hur de är, kanske är det svårt att se svårigheten i det? Visst är det så. Men någonstans måste man väl försöka förstå att det som ser lätt ut i ens ögon inte behöver vara lätt för den som är mitt uppe i det. Kanske försöka tänka sig in i den situationen på det sättet man själv har upplevt något svårt.
För det är inte bara att se saker lite positiv om man har en depression. Eller ta sig i kragen och sluta dricka så mycket alkohol. Inte heller att tagga ner lite och sluta stressa och oroa sig. Inte att strunta i att följa sina tvångstankar. Inte att äta rätt. 

Ingenting som är svårt kan bli lätt för att någon säger att man ska ta sig i kragen. Man kan alltid kämpa, jobba med det svåra och försöka göra vad man kan. Men. Det är inte bara att skärpa till sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0