Does someone hear my cry? I'm dying for new life

Jag vet vissa som läser. Jag vet vissa som vill veta. Jag vet vissa som tycker att jag borde prata.
Men kolla, när jag mår bra då vill jag må bra. Då vill jag inte ta upp det jobbiga. Och när mår jag bra då? Jo när jag är med er. Därför håller jag igen. Jag vill inte förstöra stunden. Jag vet att det inte är någon brådska med att må dåligt precis, det kommer jag göra nog mycket ändå. Därför skriver jag, för er som vill veta. För nu har jag samlat mig, nu har jag fått lite ordning, lite koll.
 
För ungefär två veckor sedan var jag på Ätstörningsenheten igen efter att ha avbrutit behandlingen för att testa en gång till. Fast denna gång var Helena med mig som stöd, för att hjälpa till att berätta och så att jag skulle få fram rätt saker och inte underdriva. Det var sjukt skönt att hon var med för jag orkade verkligen ingenting. Försökte så gott jag kunde, men det fungerar inte. Jag kan liksom inte prata med henne som jag går hos, det går inte och jag vet inte varför. Jag förstår inte henne, hon förstår inte mig. Till och med Helena sa att vi pratade förbi varandra. Vi bokade in en ny tid men efter att vi hade gått ut genom dörren kunde jag inte hejda tårarna längre. Eftersom jag bor i lilla Luleå och inte typ Skåne (eller Västra götalands län, Stockholm hade förvånansvärt lite) istället...
...så finns det ju inte så många alternativ, vilket jag visste när jag klev ut genom den där dörren. För jag visste att jag inte kunde gå tillbaka dit då tiden som vi hade bokat två veckor senare skulle komma. Sedan jobbar ju ingen annan än hon där så jag kan ju inte precis byta. Alltså min sista chans. Min sista chans att få hjälp? Typ. Min sista chans att bli frisk? Absolut inte!
 
Jag har hela tiden sagt att jag inte klarar det själv. Så klart jag inte klarar det då. Det spelar ingen roll om ingen annan tror på mig, men om jag inte tror på det själv innan jag ens har börjat är jag ju dömd att misslyckas. Jag tänker kämpa i min ensamhet och visst, om jag märker att jag inte klarar mig då får väl jag och Helena hitta något annat, men det tänker jag inte fundera på nu. Nu tänker jag försöka så gott jag kan och jag är inte helt ensam. Att jag får komma dit betyder allt för mig och jag tror att det kan räcka.
 
Jag läste en länkad text för någon dag sedan på facebook där skribenten hyllade högstadielärare som hjältar. Visst, det måste vara ett straff att vara högstadielärare så jag håller helt och hållet med för vem skulle frivilligt ställa sig framför en högstadieklass liksom? Min hjälte är dock någon helt annan. Jag vet att jag låter löjlig och dum men jag är inte det, för jag vet vad jag går igenom och vad som hjälper mig. Helena förstår mig, jag förstår henne. Jag litar på henne så när hon säger att jag kommer fixa det så tror jag också det.
 
Visst det skulle vara skönt, men jag vet att när (jag säger som Helenaalltid säger: när och inte om) då:
 
 
Nu vet ni som ville veta,
lite om hur läget är.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0