So unlike yesterday, now's the time for us to say: Happy new year

Nyårslöfte. Jag har funderat på det där. Men jag vet inte riktigt.
Något jag har lärt mig är att man ändras. Likaså löftens innebörd. Därför är jag tveksam till om jag ska avge något sådant i år. Problem att hålla ett är jag inte orolig för. Det är hur jag tolkar det. Jag har även lärt mig hur mycket ett enda ord kan skada. Hur mycket det kan betyda. Hur laddat man kan göra det.
2009 hade ordet en betydelse. Egentligen bara ett bra löfte. Helt ärligt.
Nu är ordet infekterat. Det har förstört. Det har skadat. Det har skrämt. Det har en helt anan betydelse.
Då gav jag ett löfte. Och som jag har lärt mig vid det här laget har jag tendenser av att spåra. Minst sagt. Obalanserad är mitt andra namn. Ibland kan det vara bra att tänka för mycket, man lär sig verkligen mycket om sig själv och hur man reagerar.
Alltså vet jag med säkerhet att det jag gör den första januari, inte kommer betyda samma sak den trettioförsta december. Och alltså gör jag klokast i att kanske istället gå i en annans spår. En riktig förebild som jag för bara några månader sedan fann. Som inte har något nyårslöfte, utan mer ett livslöfte. Det är ju klokt egentligen.
Men. Som vanligt detta men. Som vanligt denna ambivalens. Jag skulle vilja ha ett löfte. Ett löfte som inte kan eskalera. Inte på något dåligt sätt. Fast jag är för rädd. För rädd att misslyckas. För det kan jag få svårt att hålla. Men jag vill inte inse det. Jag vill tro att allt går bra. Men innerst inne vet jag. Mitt förnuft vet. Och det gör allt så svårt.
Eller ska jag ha ett löfte om att bryta mitt fyra års gamla löfte? Skrämmande tanke.
Och nej, det har inte med godis och dyligt att göra. Det startade jag med månader innan nyår.
Detta har med det infekterade ordet att göra. Ordet som får mitt blod att isna och så att jag känner knivhugg genom bröstet när jag hör det. Ett sådant litet och obetydligt ord. Som har gjort så stor skada. Det värsta jag vet. Det som håler samman allt.
 
 
 
Varför i hela friden var jag tvungen att plikttroget hålla mig till det där jävla löftet?!

Kommentarer
Delle

<3

Svar: <3
Sofia Kihlström

2014-01-03 @ 13:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0